De ce simțim multă anxietate în timpul nopții?

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Adesea ne simțim mai anxioși noaptea. Oamenilor care se luptă cu anxietatea le este dificil să o țină sub control noaptea. 

 

Îngrijorarea excesivă și sentimentul de frică se strecoară în minte, iar oamenilor le este greu să-și gestioneze gândurile. Gândirea excesivă înrăutățește lucrurile. 

Dar de ce trăim mai multă anxietate noaptea? Psihologul Avi Sanders a împărtășit câteva motive.

Distrageri reduse: Noaptea este momentul în care totul, în jurul nostru, tace și suntem lăsați singuri cu gândurile noastre. Prin urmare, anxietatea și grijile apar foarte ușor.

Oboseală: oboseala poate alimenta gândurile negative. Noaptea, dacă suntem obosiți, începem să ne gândim prea mult la grijile și fricile pe care le avem. Acesta este motivul pentru care trăim mai multă anxietate noaptea.

Modificări hormonale: Nivelurile de cortizol tind să fie mai scăzute noaptea, accelerând gândurile anxioase și făcându-ne să simțim mai multă frică și griji.

Lipsa de control: Dimineața, când suntem în funcțiune, simțim că avem lucrurile sub control. Dar noaptea este invers. Putem simți că ne lipsește controlul asupra mediului - acest lucru ne face și mai anxioși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel