Coletul care conținea puternicul exploziv amplasat sub mașina interlopului Bogdan Mararu a fost îndepărtat. Din acest moment încep să apară întrebările. Prioritară ar fi de ce dacă atentatorii erau filați și se știa despre modul cum aveau să procedeze, DIICOT și SRI nu au intervenit la timp și i-au lăsat să zburde prin oraș cu kilogramele de explozil.
Pentru a ajunge la mașina lui Mararu, suspecții ar fi trebuit să se deplaseze prin oraș cu explozibilul asupra lor, ceea ce reprezintă o infracțiune. Dacă acesta ar fi explodat în timp ce aceștia se deplasau spre locul faptei, efectele ar fi fost tragice. În acest caz, anchetatorii și-au asumat un risc periculos, care de data aceasta le-a ieșit. Totuși, ce s-ar fi întâmplat dacă jocul autorităților nu le ieșea, iar bomba exploda, poate accidental. Cine își asuma răspunderea unei catastrofe de proporții?
Şase pesoane au fost duse la audieri la DIICOT Neamţ în cazul privind tentativa de asasinat a interlopului Bogdan Mararu, sub maşina căruia fusese amplasat un dispozitiv ce conţinea patru kilograme de substanţă explozivă, probabil C4. Din primele informații, atentatorii au filmat momentul în care amplasau bomba improvizată sub mașina lui Mararu. Bomba urma să se declanșeze în momentul rulării, efectul acesteia putând fi devastator pe o rază de circa 300 de metri.
Vineri, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Neamt, împreună cu ofiţeri de politie judiciară din cadrul BCCO Bacău şi SCCO Neamţ, au depistat, în flagrant delict, trei învinuiţi, membri ai unei grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - omor calificat, distrugere calificată şi acte de terorism.
De ce SRI nu a intervenit până acum, dacă știa de intenția interlopilor de la Neamț
Ce s-ar fi întâmplat cu mașina interlopului dacă bomba ar fi explodat – VIDEO
În sarcina învinuiţilor se retine că, sub coordonarea liderului grupării, învinuitul P.D., de 43 de ani, au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub un autoturism, in vederea suprimării vieţii părţii vătămate B.M. (Bogdan Mararu-n.r.), proprietarul autoturismului.
Din primele verificări, a rezultat că dispozitivul artizanal putea fi detonat mecanic.
Membrii gruparii intenţionau să distrugă prin incendiere şi două spaţii comerciale, amplasate pe raza municipiului Piatra Neamţ, aparţinând altor două părţi vătămate, activitaţi care nu s-au realizat, urmare a intervenţiei organelor de urmărire penală.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 8 din Legea nr. 39/2003, art. 217 alin. 1 şi 4 Cod penal, art. 174, 175 alin. 1 lit. a şi e Cod penal şi art. 32 din Legea nr. 535/2004.
Piatra Neamț, după câte se pare, reprezintă un oraș al clanurilor mafiote, unde interlopii își reglează conturile în plină stradă, punând în pericol viața locuitorilor. După atentatul din 2010, când clanul Mararu a devenit cunoscut în urma uciderii lui Gheorghe Mararu, fratele lui Bogdan, de membrii unei grupări rivale, al cărei lider este Puiu Mironescu, se părea că lucrurile s-au liniștit.
Asta în aparență, deoarece tot atunci s-a aflat şi de relaţia apropiată dintre mafioţi şi fostul şef al Poliţiei Piatra Neamţ, Aurelian Şoric, care a și fost demis ulterior. De altfel locuința lui Șoric se află în apropierea casei lui Bogdan Mararu, unde a fost amplasată și bomba.
La un an de la asasinat, biroul notarial al soţiei lui Aurelian Şoric a fost incendiat cu un cocktail Molotov, după care în acea perioadă, Mironescu a fost bătut bine de indivizi rămaşi necunoscuţi.
Pentru asasinarea lui Gheorghe Mararu a fost condamnat Cristian Chilat la o pedeapsă de 19 ani de închisoare, acesta aflându-se în prezent în penitenciarul de maximă siguranță de la Iași.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News