De ce te dor urechile în avion?

Fotografie creată de Tim Gouw, de la Pexels
Fotografie creată de Tim Gouw, de la Pexels

Deseori oamenii se plâng de dureri de urechi atunci când călătoresc cu avionul. Acest discomfort temporar din interiorul urechii este cauzat de schimbările rapide de altitudine.

Stresul asupra timpanului apare atunci când presiunea aerului din urechea medie și presiunea aerului din mediu sunt dezechilibrate. Acest lucru se poate întâmpla atât la decolare, cât și la aterizare.

Câteva trucuri, cum ar fi căscatul, înghițitul sau mestecatul gumei pot contracara de obicei diferențele de presiune a aerului și pot diminua acest disconfort.

Uneori aceste dureri pot apărea la ambele urechi sau doar la una. Cele mai comune dintre acestea sunt disconfort moderat sau durere la ureche, senzație de plinătate sau înfundare în ureche, auz înfundat sau pierdere ușoară până la moderată a auzului. Dacă disconfortul, plenitudinea sau auzul înfundat durează mai mult de câteva zile este recomandat un consult al medicului specialist.

Cauzele durerii de urechi la altitudini mari

Această durere apare atunci când presiunea aerului din urechea medie și presiunea aerului din mediu nu se potrivesc, împiedicând timpanul (membrana timpanică) să vibreze în mod normal. Un pasaj îngust numit trompa lui Eustachio, care este conectat la urechea medie, reglează presiunea aerului.

Când un avion urcă sau coboară, presiunea aerului se modifică rapid. Adesea, trompa lui Eustachio nu poate reacționa suficient de repede, ceea ce provoacă simptomele urechii de avion. Înghițitul sau căscatul deschide trompa lui Eustachio și permite urechii medii să primească mai mult aer, egalând presiunea aerului, potrivit shtiu.ro

Sugestii pentru a ameliora aceste dureri

Stai treaz în timpul decolării și aterizării

Acest lucru te va ajuta să fii mai conștient de schimbări și, astfel, să fii mai capabil să reacționezi.

Înghite sau cască atunci când începe disconfortul urechii

Acest lucru ajută la deschiderea trompelor lui Eustachio. Cu cât se deschid mai mult, cu atât acestea pot uniformiza presiunea aerului. Bebelușilor le este util un biberon sau o suzetă în momentul coborârii avionului, astfel încât să înghită.

Mestecă gumă în timpul zborului, în special în timpul decolării și înainte ca avionul să-și înceapă coborârea, pentru a ajuta la egalizarea presiunii.

Poartă dopuri pentru urechi pentru a ajuta la reglarea presiunii din urechi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel