De ce te ignoră câinele tău. Patru motive care explică acest comportament

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Motivele pentru care câinele tău nu te ascultă pot fi de natură medicală, dar cel mai adesea, dacă animalul tău nu vine la tine sau te ignoră complet, este din cauza unei probleme privind antrenamentul sau comportamentul. 

Unele dintre motivele pentru care câinele tău te poate ignora:

  1. Timpan perforat
  2. Depresie
  3. Lipsa unui antrenament adecvat
  4. Pedepse inadecvate

Câinele tău te poate ignora din mai multe motive. De obicei, această atitudine este asociată cu o problemă de comportament sau cu o problemă medicală.

Timpan perforat

Dacă începe brusc să te ignore, pare să fie dezorientat și se sperie ușor, el ar putea avea un timpan perforat. Timpanul este o membrană subțire care separă urechea medie de cea internă, iar o perforație a acestei membrane poate duce la pierderea auzului. Dacă acesta este cazul, câinele tău nu te ignoră; el nu te poate auzi.

De obicei, câinele tău va prezenta și alte simptome, cum ar fi înclinarea capului, frecarea urechilor, posibile secreții din ureche și durere. Infecțiile urechii medii, traumele la cap sau urechi, corpuri străine în urechi, schimbările de presiune atmosferică sau zgomote extrem de puternice pot cauza perforarea timpanului.

Depresie

Mai mulți factori pot duce la depresia câinelui tău, unii sunt de natură medicală, iar alții sunt determinați de anumite situații. Câinele tău poate să te ignore și să nu dorească să participe la activitățile zilnice sau să se joace. El poate să doarmă mai mult, să mănânce mai puțin și să se ascundă de tine.

Este important să identifici cauzele depresiei câinelui, în special dacă nu s-au produs schimbări, cum ar fi mutarea într-o casă nouă sau schimbări în familie. Unele boli grave pot face câinele să pară deprimat și să te ignore. Boli care pot afecta starea mentală a câinelui includ cancerul, diabetul sau insuficiența renală. Alte semne și simptome îl vor face să-și piardă entuziasmul față de tine, cum ar fi febra, scaune neobișnuite sau vărsături.

Lipsa unui antrenament adecvat

Dacă ai exclus motivele medicale pentru care câinele tău te ignoră, este posibil ca acesta să aibă nevoie de un antrenament adecvat. Antrenamentul timpuriu și modul în care îl antrenezi îl vor face să te asculte. De exemplu, antrenamentul cu recompense implică oferirea unei recompense în decurs de trei secunde după ce câinele tău a executat cu succes comanda. Acest lucru îl ajută pe să facă asocierea corectă.

Pedepse inadecvate

Câinii nu se comportă întotdeauna frumos. Câinele tău poate să ronțăie gunoiul sau să evadeze pe ușa din spate și să alerge în voie. Există mai multe moduri în care câinele tău poate să se comporte necorespunzător și este important să nu asocieze chemarea cu pedepse sau consecințe negative. Câinele tău, cel mai probabil, ignoră chemarea ta dacă l-ai obișnuit să asocieze comanda cu strigăte sau pedepse de orice fel.

Ce să faci atunci când câinele tău te ignoră

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci atunci când observi că patrupedul tău te ignoră este să iei în considerare și celelalte semne, ceea ce te va ajuta să identifici problema. Dacă este entuziasmat pentru că a văzut o veveriță și a reușit să scape din lesă, el s-ar putea să nu se întoarcă la chemare, dar dacă pare confuz sau se sperie când te vede, câinele tău ar putea să aibă probleme de auz și este necesară asistență medicală imediată.

Veterinarul tău va efectua o examinare fizică completă și te va întreba când ai observat pentru prima dată simptomele câinelui tău. El va solicita, de asemenea, întregul istoric medical al câinelui tău, inclusiv alte simptome.

Dacă crezi că te ignoră din cauza pedepselor inadecvate sau antrenamentului insuficient, va trebui să corectezi comportamentul prin antrenament pozitiv. Introducerea unor noi cuvinte pentru o comandă este mai ușoară decât corectarea unui cuvânt asociat negativ. Oferă-i laude și energie pozitivă în timpul antrenamentului pentru a ajuta câinele să asocieze comenzile tale cu fericire și pozitivitate, potrivit Wagwalking.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel