De ce „temuta” aviație militară rusă a eșuat în Ucraina, deși Rusia a anunțat distrugerea în totalitate a aviației ucrainene

Su-34, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova via DefenseRomania
Su-34, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova via DefenseRomania

O analiză a cunoscutului think tank fondat în 1831, Royal United Services Institute (RUSI), încearcă să explice de ce aviația militară a Federației Ruse nu a reușit să susțină operațiuni majore pe cerul Ucrainei, în pofida superiorității aerienea Rusiei împotriva Ucrainei.

Asta deși narativul de la Kremlin susține contrariul, anume că aviația militară a Ucrainei a fost practic distrusă. Și totuși, suntem în a 13-a zi de război iar Ucraina rezistă. Iar o „recapitulare” a primelor zile ne va arăta că Forțele Aeriene ale Federației Ruse au avut dificultăți mari în susținerea operațiunii.

Potrivit DefenseRomania, pe 05 martie, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a declarat că, de la începutul confruntărilor au fost distruse 90 de avioane și 59 de drone aparținând Forțelor Aeriene ale Ucrainei. O parte dintre aeronave (69) au fost distruse la sol, iar altă parte (21) în aer.

Situația e mult mai complexă iar invazia rusă a arătat slăbiciuni ale aviației militare ruse, ridicată în slăvi de multe peroane în presa de specialitate internațională și națională înainte de invazie.

Analiza indică câteva explicații explicații cu privire la eșecul aviației militare ruse în primele zile ale invaziei.

De precizat că potrivit estimărilor Forțelor Armate Ucrainene, în primele 12 zile de conflict, aviația militară rusă a pierdut aproximativ 46 de aeronave de luptă și 68 de elicoptere, multe dintre ele aparate foarte moderne.

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE DEFENSE ROMANIA ȘI VEZI CARE E OPINIA EXPERȚILOR CU PRIVIRE LA EȘECUL AVIOANELOR RUSE DE RĂZBOI ÎN UCRAINA, ASTA DEȘI SUPERIORITATEA RUSĂ E DE NECONTESTAT. ÎNSĂ PERICOLUL E DEPARTE DE A FI TRECUT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel