E unul dintre cele mai comune sunete emise de pisici. Felina ta toarce în mai multe situatii, iată care sunt cele mai comune.
Publicitate
Experții expun o serie de motive pentru care pisicile torc, potrivit Web MD.
Este fericită
Dacă pisica ta stă cu burta în sus, cu ochii pe jumătate închiși și nu își mișcă deloc coada, este semn că felina ta este fericită.
Îi este foame sau vrea ceva
Unele pisici torc când este ora mesei. Cercetătorii britanici au studiat sunetele pe care pisicile de casă le fac atunci când le este foame. Când pisicile torc după mâncare, ele combină toarcerea cu plânsul sau mieunatul.
Legătura pisoi-mamă
Pisicile pot toarce la doar câteva zile după ce se nasc. Este probabil o modalitate de a le spune mamelor unde sunt sau că sunt în regulă.
De asemenea, toarcerea ajută un pisoi să aibă o legătură strânsă cu mama sa. Mama, la rândul ei, toarce pentru a-și liniști puii.
Alinare și vindecare
Multe pisici torc atunci când sunt rănite sau au dureri. Ar putea fi pur și simplu o modalitate pentru o pisică de a se calma.
Potrivit studiilor torsul are efecte benefice asupra sănătății pisicii, printre care:
Pisicile sunt capabile să supraviețuiască unor căzături din locuri înalte și tind să aibă mai puține complicații după operații decât câinii.
VEZI ȘI: De ce strănută pisicile și când trebuie să mergi urgent la medic?
Dacă ți-ai auzit brusc pisica strănutând, nu trebuie să-ți faci griji, deoarece aceasta este o reacție normală a organismului.
Cu toate acestea, dacă situația se repetă, merită să fii atent: unele dintre motivele care provoacă strănutul pot ascunde o amenințare pentru sănătatea animalului de companie.
Alergie. Este o greșeală să credem că o reacție alergică este caracteristică doar oamenilor. Și animalele de companie suferă de alergii. De obicei, strănutul, în acest caz, este însoțit de alte simptome, inclusiv dificultăți de respirație, scurgeri din ochi și erupții cutanate.
Ce se întâmplă cu o persoană care mângâie o pisică? Câteva lucruri surprinzătoare
Infecţie. Pisicile sunt susceptibile la boli infecțioase. Pe lângă strănut, următoarele semne te vor ajuta să recunoști o infecție: slăbiciune, scurgeri din ochi și nas, febră, vărsături și diaree. Uneori, animalul poate refuza să mănânce.
Alte boli periculoase. De asemenea, strănutul poate însoți boli periculoase pentru pisici, cum ar fi rinotraheita, calcivirusul, panleucopenia, chlamydia, toxoplasmoza și altele.
Gesturile care enervează pisicile. Renunță la ele dacă ai o felină în casă
Un corp străin în căile respiratorii. Uneori, o pisică strănută din cauza faptului că un obiect străin, de exemplu, o insectă mică, i-a intrat în nas, ceea ce nu este surprinzător, deoarece pisicile folosesc nasul pentru a afla mai multe despre lumea din jurul lor.
Dacă starea pisicii provoacă îngrijorare, mergi la medicul veterinar!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu