Ai preparat de atâtea ori salată și niciodată nu ai ținut cont de momentul în care ai adaugat toate ingredientele? Ei bine, ai greșit. Iată de ce ar trebui să pui, prima dată, sarea și oțetul și abia apoi uleiul.
Când preparați o salată, puneţi întâi sarea şi oţetul, amestecaţi şi apoi adăugaţi uleiul; sarea nu se dizolvă în ulei.
Daca adaugi puţin oţet în apa în care fierb ciupercile, acestea nu se mai înnegresc. De asemenea, dacă vrei ca piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă tot de oţet.
Dacă prăjești ficăței, cartofi sau alte alimente similare, presară un vârf de cuțit de sare în recipientul cu ulei. Acesta nu va mai sări, bucătăria ta va rămâne mai curată și tu vei fi în deplină siguranță.
Vezi și: De ce să pui făină în tigaie, înainte să faci ouă ochiuri. Trucul bucătarilor din restaurante
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu