De ce trebuie să mănânci zilnic ciorbă sau supă

De ce trebuie să mănânci zilnic ciorbă sau supă / Foto: Pixabay, de Zozz
De ce trebuie să mănânci zilnic ciorbă sau supă / Foto: Pixabay, de Zozz

Află în articol de ce trebuie să mănânci zilnic ciorbă sau supă.

Este bine ca în fiecare zi să mănânci o supă, o ciorbă sau o tocăniță. De ce? Pentru că, în felul acesta, ne asigurăm cel mai ușor diversitatea alimentară, iar diversitatea alimentelor înseamnă, de fapt, nutriție corectă.

O ciorbă sau o supă poate conține vegetale extrem de diverse. Sau o tocăniță. Într-un fel de mâncare gătită putem găsi până la 20 de alimente diferite importante în fiecare zi.

"Plantele, când absorb apă, absorb și azot, fosfor, potasiu și micro elemente adică mineralele completează necesarul de minerale. Fructele și legumele nostru au calciul extras din sol prin rădăcini și apoi prelucrat", a explicat prof. univ. dr. Florin Stanica, de la Universitatea de Știinţe Agronomice din Bucureşti, în cadrul emisiunii "Doctor de bine" de la Pro Tv.

Importanța calciului

"Creierul este cel care comandă tot, dar calciul este acel ceva care asigură transmiterea comenzilor de la creier în tot organismul, nu ne referim doar la mișcările musculare pe care le controlăm noi, ci şi la mișcările involuntare transmise – bătăile inimii, respirația, mișcarea intestinelor", a spus și prof. univ. dr. Ștefan Voicu de la Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii.

În plus, aceste feluri de mâncare conțin minerale, antioxidanți. Dar și așa numiții salvestroli.

Ce sunt salvestrolii

"Salvestrolii sunt molecule pe care plantele le produc când sunt atacate de virusuri, bacterii, ciuperci. Fac parte din sistemul imunitar al plantei. Cu cât planta e mai agresată, cu atât numărul de salvestroli e mai mare. Consumând legume, fructe, ierburi, avem aport suficient de salvestroli", a spus Iuliana Vasilache, farmacist.

Și, că tot se apropie primăvara, ar fi bine să consumați cât mai des frunze, fructe și legume în perioada lor de coacere.

"Plantele sunt mult mai susceptibile de a fi atacate de patogeni în perioada coacerii. Și atunci produc salvestrolii. Dar noi culegem fructele necoapte, apoi le ținem în depozite ca să le vindem la raft perfecte. Iar am pierdut o perioadă plină de salvestroli", a mai spus Iuliana Vasilache.

Aceste substanțe din hrană ne ajută organismul la detoxifiere, din acest motiv sunt atât de importante pentru o alimentație sănătoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel