Peștele trebuie să fie stropit cu oțet înainte de a fi gătit. Trucul acesta este extraordinar de folositor. Iată care este explicația.
Publicitate
Peștele curăţat se stropeşte pe toate părţile cu zeamă de lămâie sau oţet. Aceasta face ca mirosul să dispară şi carnea să devină mai aromată, mai fragedă şi mai albă. Pentru a menţine gustul şi suculentă specifice peştelui, e bine că sărarea să se facă numai înainte preparării.
Mirosul caracteristic de pește lăsat pe tacâmuri se îndepărtează prin frecarea lor cu o felie de lămâie.
Dacă adăugaţi în apa clocotită puţină zeamă de lămâie, legumele puse la fiert nu se mai înnegresc.
*Aceste sfaturi au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: Cartofi la cuptor cu cimbru și cremă de usturoi. Cum să refuzi asemenea bunătate?!
Cum bați RAPID albușurile spumă. Ai nevoie de un ingredient banal. Totul este gata într-un minut!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu