De ce unii câini sunt tot timpul înfometați

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Fiecare câine este diferit, ceea ce înseamnă că există multe motive pentru care unii câini sunt veșnic înfometați. Să analizăm motivele pentru care câinele tău poate să dorească tot timpul mâncare și ce poți face pentru a-l ajuta.

Ar trebui să fiu îngrijorat dacă câinelui meu îi este foame tot timpul?

Unii câini sunt foarte agitați atunci când mănâncă, în timp ce alții sunt la polul opus.

Dacă cedezi întotdeauna în fața câinelui tău și îi oferi mâncare de fiecare dată, atunci aportul zilnic de calorii crește, împreună cu talia. Câinii supraponderali sunt mai predispuși la a suferi de alte complicații de sănătate, care le pot scurta durata de viață. Este foarte important să înțelegeți dacă și de ce câinelui tău îi este foame, nu numai pentru a te asigura că primește tipul și cantitatea potrivite de hrană, ci și pentru a exclude orice posibilă problemă de sănătate.

De ce câinelui îi este întotdeauna foame?

Câinii pot fi înfometați din mai multe motive: este genetic, au făcut multă mișcare, au probleme de sănătate (cum ar fi diabet sau paraziți), este un efect secundar al medicamentelor, sunt stresați, sunt plictisiți sau pentru că sunt nu primesc tipul necesar de hrană. Poate fi, de asemenea, un comportament învățat, prin urmare, nu le este cu adevărat foame. Dacă ești îngrijorat de apetitul câinelui tău, vorbește întotdeauna cu medicul veterinar.

Stresul și plictiseala

Uneori, câinii care nu primesc suficientă stimulare mentală pot deveni prea concentrați pe mâncare. Dacă îi oferi câinelui tău mai multă stimulare mentală ar putea să-l ajute încât să nu mai fie atât de orientat spre gustări. Încearcă să te joci cu el jocuri de ascultare sau să-l scoți la plimbare. 

Personalitatea lor

Unii câini mănâncă doar ceea ce au nevoie, în timp ce alții vor mânca tot ce le este dat. Fiecare câine este o îmbinare complexă de genetică și comportamente învățate, iar unii câini sunt mai concentrați pe hrană decât alții.

Genetica
Deși orice câine poate deveni supraponderal, cercetările au descoperit că unii câini din anumite rase pot fi mai predispuși la a fi supraponderali și sunt mai înfometați decât alții, sugerând o posibilă componentă genetică.

Medicamente
Anumite medicamente pot crește apetitul câinilor. Pentru anumite medicamente, aceste efecte se pot îmbunătăți treptat în timp, pe măsură ce câinele tău se obișnuiește. Aceste efecte ar trebui să înceteze după ce câinele încetează să ia medicamentul, dar întotdeauna este mai bine să discuți cu medicul veterinar.

Probleme de sănătate
Uneori, anumite probleme de sănătate l-ar putea face pe câinele tău să fie înfometat. Acestea includ:

diabet
boala Cushing
probleme cu tiroida
anumite tipuri de cancer
paraziți
anumite probleme gastrointestinale
probleme cu pancreasul, potrivit thekennelclub.org.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel