De ce unii membri ai familiei nu fac COVID-19, deși stau în casă cu persoane pozitive

De ce unii membri ai familiei nu fac COVID-19, deși stau în casă cu persoane pozitive / Foto: Pixabay
De ce unii membri ai familiei nu fac COVID-19, deși stau în casă cu persoane pozitive / Foto: Pixabay

Un medic de boli infecțioase a explicat cum este posibil ca anumiți membri ai familiei să nu te îmbolnăvească de COVID-19, deși stau cu persoane infectate în casă.

Au existat situații în care un membru al familiei s-a îmbolnăvit de COVID-19, însă restul persoanelor din casă nu au făcut boala.. Un medic de boli infecțioase a explicat cum este posibil acest lucru.

Sidney Kyle Byrnes a fost „cu adevărat surprins” atunci când și-a petrecut întreaga perioadă de izolare cu partenera sa testată pozitiv la coronavirus, fără ca el să se infecteze. El a explicat că au împărțit chiar același dormitor timp de aproximativ patru zile, în timp ce ea avea simptome ușoare. Cei doi sunt vaccinați cu dozele booster, iar cazul lor nu este singular. Tânărul de 26 de ani este unul dintre mulți australieni care se laudă că au avut noroc și nu au contractat COVID, deși au avut membri ai familiei bolnavi.

VEZI ȘI: Cercetătorii, îngrijorați de "Omicronul invizibil", o sub-varianta mai transmisibilă

Explicația unui medic de boli infecțioase

Profesorul Tony Cunningham, medic de boli infecțioase și om de știință de la Universitatea din Sydney, a declarat pentru news.com.au că există mulți factori care contribuie la acest scenariu.

„Dacă nu se răspândește într-o familie, poate fi datorită nivelului de imunitate al persoanei care îl are, astfel încât virusul a căzut rapid; poate fi nivelul de imunitate al persoanei care îl primește. Asta s-ar putea datora faptului că sunt imunizați complet sau faptului că sunt suficient de norocoși încât să aibă genele potrivite.”, a spus profesorul Cunningham.

Profesorul a explicat și că persoanele care sunt vaccinate împotriva Covid, în special cei care au și doza booster, au probabil o anumită cantitate de virus din nas, ceea ce înseamnă că nu sunt contagioase pentru o perioadă lungă de timp. Astfel, dacă ceilalți membri ai familiei interacționează cu cel bolnav într-o anumită perioadă de timp în care el nu este contagios, pot să nu facă COVID. Pe lângă cei vaccinați cu doza booster, mai protejați de posibilitatea de se infecta cu COVID-19 sunt și cei care au trecut prin boală recent.

VEZI ȘI: CEO-ul Pfizer: Lumea ar putea reveni la o viață normală în câteva luni. Vaccinul anti-COVID-19 ar urma să fie anual

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel