De ce cred unii românii promisiunile făcute de George Simion și Diana Șoșoacă. Diana Tache, explicații

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Jurnalista Diana Tache a explicat de ce cred unii oameni promisiunile făcute de politicieni.

Înainte de alegerile prezidențiale, politicienii fac tot felul de promisiuni, unele dintre ele considerate a fi nerealiste. Spre exemplu, în timp ce Diana Șoșoacă spune că dacă va ajunge președinte al României va încerca să restabilească relațiile cu China, țările arabe și Rusia, după modelul Ceaușescu, George Simion, președintele AUR, promite oamenilor case la 35.000 de euro, cu dobândă zero.

„Vreau reluarea relațiilor cu China, cu statele arabe și cu Federația Rusă. Asta nu înseamnă că mă vând rușilor! Eu sunt pentru România și atât. Vreau să fim neutri, ca Elveția. Ucraina ne deține teritorii ca urmare a pactului Ribbentrop-Molotov. De ce teritoriile mele care au fost luate de URSS au rămas la Ucraina?!", a declarat Șoșoacă acum câteva zile.

„Vrem să construim anual 100.000 de case la un preț standard de 35.000 de euro pentru apartamente de două camere. În cartiere noi, cu toate sistematizările făcute și cu toate condițiile - creșe, grădinițe, spitale, locuri de joacă, parcuri, școli, policlinici”, a declarat George Simion atunci când și-a anunțat programul.

De ce unii oameni cred în aceste promisiuni

Jurnalista Diana Tache a comentat aceste discursuri în direct la Antena 3 CNN, afirmând că era de datoria Coaliției PSD-PNL să destructureze aceste mesaje, astfel încât oamenii să înțeleagă de ce nu este ok să creadă chiar tot ce le promit unii politicieni.

"Eu mă raportez la cifre, că astea sunt alegerile, aritmetică, mă raportez la cifrele de acum patru ani când au avut ei surpriza tuturor să intre în Parlament. Mă raportez la cifrele de acum de la alegerile locale și la europarlamentare, de fapt despre europarlamentare este vorba, în care au luat un scor generat de niște voturi ale unor oameni care, da, cred în toate lucrurile astea.

De ce cred în lucrurile astea? Apropo de ce spuneam de la început - alegerile sunt despre poveste - pentru că nu există nimeni credibil din celelalte părți care să vină și să destructureze aceste mesaje. De ce nu vine nimeni să destructureze acest tip de mesaj? Pentru că ei sunt foarte aroganți, ei nu se coboară la nivel să explice de ce Simion minte lumea. (...)

Diana Tache: Recunosc că pe mine mă sperie genul acesta de mesaj

De la momentul la care George Simion, înainte să construiască casele el a venit cu panotajul lui, făcea panotajul: "vă fac case, plătesc ratele la bănci, vă ajut cu tot ce este nevoie", nu a fost un mesaj coerent al unei Coaliții care asigură acest pilon de stabilitate și acum ne-au și promis că și în următorii 10 ani...

Recunosc că pe mine mă sperie genul acesta de mesaj, mi se spune ce se va întâmpla peste 8 ani, poate nu e bine, habar nu avem ce ni se întâmplă mâine. Este o mare aroganță a celor care astăzi sunt în primele două linii, a celor care ne conduc, a celor care ne oferă toate lucrurile astea și, pe de altă parte, nu reușesc să destructureze un mesaj pe care noi în fiecare zi la televizor îl ascultăm", a spus Diana Tache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel