De ce va trimite Polonia trupe suplimentare la frontiera cu Belarus

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Ministerul Apărării polonez a acceptat să trimită trupe suplimentare la graniţa cu Belarus în urma unei solicitări din partea serviciului poliţiei de frontieră, a anunţat marţi agenţia de presă de stat PAP, potrivit Reuters. 

Serviciul poliţiei de frontieră a cerut Ministerului Apărării să trimită încă 1.000 de soldaţi la graniţă, a declarat luni viceministrul de interne, pe fondul înmulţirii numărului de tentative de trecere ilegală a frontierei.

'Din cauza situaţiei dinamice la frontiera polono-belarusă, Ministerul Apărării Naţionale a ordonat ca cererea să fie satisfăcută şi să fie detaşaţi soldaţi suplimentari pentru organizarea patrulării la graniţa între Polonia şi Belarus', a declarat ministrul apărării citat de PAP.

Polonia a construit un gard la frontiera cu Belarus, echipat cu protecţie electronică. În ultimele săptămâni, combatanţi din grupul de mercenari ruşi Wagner, care după rebeliunea eşuată din iunie şi-au mutat baza în Belarus, şi-au făcut apariţia în apropiere de frontiera cu Polonia, o evoluţie despre care premierul Mateusz Morawiecki a declarat că are ca scop destabilizarea situaţiei pe flancul estic al NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel