De ce veteranii de război prezintă un risc mai mare de cancer de piele agresiv?

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Cei care fac armata reprezintă un subgrup al populației mai susceptibili de a fi diagnosticați cu cancer de piele. 

Alegeri prezidentiale 2024

Un studiu recent de la Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie a colectat date din Registrul de Cancer al Veteranilor pentru a determina prevalența melanomului la veterani în comparație cu populația generală din SUA.

Cercetătorii au descoperit că veteranii aveau mai multe șanse de a fi diagnosticați cu melanom, iar riscul lor de melanom în stadiul 4 era mai mare decât cel al populației obișnuite din SUA.

Cu toate acestea, rata de supraviețuire specifică melanomului a veteranilor a depășit rata de supraviețuire a populației generale din SUA.

De ce este melanomul mai frecvent în rândul veteranilor? 

Un studiu din 2000, citat de Annals of Epidemiology, a sugerat că veteranii de război erau mai susceptibili expunerii la soare, în special veteranii celui de-Al Doilea Război Mondial care au servit în Pacific. 

În comparație cu veteranii de război care au servit în Europa, cei care au servit în Pacific au suferit cazuri mai grave de melanom. Prizonierii de război din Pacific au avut cel mai mare risc general de diagnostic de melanom.

Cine are cel mai mare risc de a dezvolta melanom?

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, bărbații albi non-hispanici au cea mai mare rată de melanom din Statele Unite. Din 2003 până în 2016, rata mortalității atât pentru bărbați, cât și pentru femei a crescut constant. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că un diagnostic de melanom este întotdeauna fatal. Institutul Național al Cancerului spune că rata de supraviețuire la cinci ani pentru melanom este de 93,7%.

Amintiți-vă, nu toate cancerele de piele sunt melanoame. Potrivit Clinicii Mayo, cele trei tipuri de cancer de piele sunt carcinomul bazocelular, carcinomul cu celule scuamoase și melanomul. Carcinomul bazocelular și cel scuamos se găsesc de obicei pe zonele pielii expuse la soare, dar melanomul poate apărea oriunde pe corp. La bărbați, melanomul se găsește adesea pe trunchi sau pe față și. La femei apare uneori și pe picioare.

Vă puteți proteja de cancerul de piele căutând umbră, evitând saloanele de bronzat și purtând protecție solară. Societatea Americană de Cancer sugerează, de asemenea, să vă examinați pielea în fiecare lună pentru orice alunițe noi suspecte și să vă întăriți sistemul imunitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel