De ce vizita lui Iohannis în Africa a avut efect. Explicația lui Radu Magdin

Administrația Prezidențială
Administrația Prezidențială

În ciuda populismelor, turneul lui Klaus Iohannis în Africa n-a fost degeaba.

Analistul politic Radu Magdin a explicat de ce vizita președintelui României în Africa a avut efect.

Mai exact, analistul a spus că era un turneu necesar și așteptat. Vizita președintelui Kenyei, William Ruto, la Strasbourg și discuțiile cu parlamentarii europeni privind schimbările climatice și migrația vin la aproximativ o săptămână distanță după ce liderul de la Nairobi a abordat aceste subiecte și în cadrul vizitei de stat a președintelui Klaus Iohannis în Kenya.

La Nairobi, William Ruto și Iohannis au supervizat semnarea mai multor memorandumuri de cooperare prin care Kenya și România vor coopera în domeniul mediului, protecției civile, educației, digitalizării și energiei verzi.

Kenya este unul dintre partenerii tradiţionali ai României în Africa de Est, a afirmat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, la finalul întrevederii avute la Nairobi cu omologul său kenyan, William Ruto.

Klaus Iohannis a declarat că vizita sa în Kenya are loc într-un „context foarte special", după adoptarea în premieră în România a Strategiei Naţionale pentru Africa, şi face parte din eforturile de "redinamizare" a relaţiilor cu ţările de pe acest continent.

„România şi Kenya au o relaţie îndelungată, caracterizată prin respect reciproc", a arătat Iohannis, care a apreciat că această ţară este "un exemplu de stabilitate politică şi de tranziţie democratică în Africa de Est".

Potrivit preşedintelui, Kenya este, totodată, un hub economic, financiar, de transport şi dezvoltare durabilă pentru întreaga regiune.

„Consultările noastre de astăzi au reconfirmat că avem teme de interes comun şi poziţii similare faţă de provocările globale actuale. Astfel, am convenit să dezvoltăm cooperarea în domenii cu rol crucial atât pentru România, cât şi pentru Kenya: protecţia mediului şi combaterea schimbărilor climatice, protecţie civilă, educaţie, digitalizare, energie verde. Mi-am exprimat aprecierea pentru rolul de lider asumat de preşedintele Ruto şi Kenya în gestionarea eficientă şi combaterea schimbărilor climatice şi am convenit ca administraţiile noastre să coopereze mai strâns în acest domeniu", a completat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel