De ce vrea Oana Hăineală ca Antena 3 să fie anchetată de Inspecția Judiciară

Lumea Justiție scrie despre motivul pentru care președintele  Consiliului Suprem al Magistraturii, Oana Schmidt Hăineală, vrea ca Antena 3 să fie anchetată de Inspecția Judiciară. Potrivit sursei citate, Hăineală  ar fi cerut 100.000 de euro într-un proces civil deschis la Tribunalul București, proces pe care l-a intentat  Antenei 3.

Lumea Justiției scrie că,  vineri, 26 iulie 2013, fără a avea aprobarea colegilor ei din Consiliu, Oana Hăineala a anunțat public: „În intervalul de timp următor, voi dispune sesizarea Inspecției Judiciare pentru a se efectua verificări în vederea apărării independenței Justiției față de afirmațiile făcute în mediul public în speță Alexandrescu vis-a-vis de ultimele măsuri procesuale dispuse de procurorii. Consider că afirmațiile făcute au scopul de a pune presiune pe procurorii DNA. Sunt făcute în scopul de a influența ancheta penală și au aptitudinea de a influența independența justiției. Eu consider că afirmațiile care s-au făcut atât pe postul de televiziune care are calitatea de invinuit în cauză, cât și pe unele publicații on-line au aptitudinea de a afecta independența justiției”.

Prin această poziție, președintele CSM nu face altceva decât să pună presiune pe procurorii DNA, încălcând codul deontologic al magistraților, care spune că magistrații trebuie să se abțină de la orice fel de acțiuni care presupune existența unui conflict de interes.

Prin faptul că Oana Hăineală își permite  să sesizeze Inspecția Judiciară împotriva adversarilor ei personali, pe care i-a reclamat la CNA și le-a intentat acțiune civilă în instanță, cerând daube de 100.000 de euro, nu realizează decât compromiterea și credibilitatea CSM.

 Sa nu uitam ca în acțiunea formulată în urma cu mai multe luni la CNA, împotriva Antenei 3, aceasta a folosit antetul instituției și ștampila, semnând cu numele și cu funcția sa, alături de judecatorii Alina Ghica și Cristi Danileț.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel