De data asta nu au mai scăpat. Elicopterele americane de pe un portavion au trimis pe fundul mării mai multe ambarcațiuni pro-iraniene

Photo source: US Navy
Photo source: US Navy

Elicoptere americane care operează de pe portavionul USS Eisenhower și distrugătorul USS Gravely au scufundat în Marea Roșie trei ambarcațiuni ai rebelilor Houthi, proxy iranieni, în Marea Roșie.

Anunțul a fost făcut de către Comandamentul Militar al SUA în Orientul Mijlociu (CENTCOM). Ambarcațiunile teroriste au deschis focul asupra elicopterelor americane care au scufundat imediat trei dintre nave. O a patra ambarcațiune a Houthi „a fugit imediat din zonă”, informează DefenseRomania.

Elicopterele operau de pe portavionul USS Eisenhower și distrugătorul USS Gravely și au răspuns apelului disperat al unei nave civile Maersk Hangzhou, sub pavilion singaporez, dar deținută de o companie din Danemarca.

U.S. Navy precizează că nava container a fost atacată a doua oară în 24 de ore în timp ce se deplasa în Marea Roșie. Inițial nava a fost vizată de rachete, eveniment despre care și DefenseRomania a scris în această dimineață.

Potrivit CENTCOM, ambarcațiunile s-au apropiat în acest al doilea incident de nava civilă, la mai puțin de 20 de metri, atacând nava și încercând să urce la bord. Apelului de salvare i-au răspuns elicopterele americane care ajunse la fața locului s-au confruntat cu un atac din partea ambarcațiunilor Houthi.

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE DEFENSE ROMANIA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel