Medicul nutriționist Mihaela Bilic a transmis un mesaj important legat de carbohidrați.
„Cu toții iubim carbohidrații sub o formă sau alta, de la banala felie de pâine la pizza, paste, orez, mămăligă sau cartofi prăjiți. Când vrem să slăbim, tăiem carbohidrații din dietă, doar că fără ei nu prea rezistăm.
Decât să declarăm război făinoaselor, n-ar fi mai realist/eficient să facem alegeri istețe și să micșorăm porția?! Acolo unde cerealele conțin 70% amidon și sub 5% apă, cartofii sunt la polul opus: au 70% apă și doar 17% amidon. Un cartof fiert este echivalent cu o felie de pâine, are tot 80cal și niciun gram de gluten”, a scris, luni, Mihaela Bilic pe contul său de Instagram.
„Iar dacă stropim cartoful fiert cu ulei și îl băgăm la cuptor, devine incredibil de apetisant, e drept, cu încă 100cal în plus”, a adăugat nutriționistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News