De la ce a pornit incendiul de la blocul din Valencia în urma căruia mai mulți oameni au murit

Imagini cu blocul înainte să fie cuprins complet de flăcări/ REUTERS
Imagini cu blocul înainte să fie cuprins complet de flăcări/ REUTERS

Deși ancheta încă este în desfășurare, motivul pentru care a pornit incendiul este dat de un aparat electrocasnic.

În urmă cu mai multe săptămâni, a pornit un incendiu în Valencia, într-un bloc cu 14 etaje, în urma căruia mai multe persoane au decedat sau au fost date dispărute. Printre victime s-au numărat și 2 cetățeni români, iar în urma anchetei făcute de specialiști, s-a concluzionat că focul a pornit de la un aparat electrocasnic.

”Poliţia a stabilit că cauzele incendiului sunt accidentale şi că a fost provocat aparent de unul dintre aparatele electrocasnice dintr-unul dintre apartamente”, a declarat primarul Valenciei, al treilea cel mai important oraş din Spania, María José Catalá.

Oficialul a mai transmis că ancheta este în desfășurare, dorindu-se să se afle care a fost mijlocul prin care flăcările „s-au extins și propagat cu o asemenea viteză”. ”Primele rezultate ale anchetei poliţiei naţionale arată că incendiul provine probabil din interiorul bucătăriei şi că a fost cauzat de un aparat electrocasnic”, a confirmat prefectul Pilar Bernabé.

Incendiul din Valencia, de anul acesta, a șocat întreaga comunitate din Spania, mai ales că sute de persoane au rămas fără casă, dar și că peste noapte zeci de familii au devenit îndurerate.

Incendiul a izbucnit în data de 22 februarie 2024, într-un bloc cu 14 etaje și cu 138 de apartamente. Una dintre teoriile abordate de specialiști în sensul rapidității extinderii flăcărilor este reprezentată de materialul folosit la construirea clădirii - izolantul fațadei blocului.

Incendiile pornite de electrocasnice

Incendiile declanșate de la electrocasnice reprezintă o problemă serioasă și adesea tragică, având potențialul de a pune în pericol viețile oamenilor și de a provoca pagube materiale semnificative. Aceste incidente pot fi cauzate de defecte ale aparatelor, instalații electrice montate greșit sau utilizarea inadecvată a echipamentelor electrice.

Pentru a preveni astfel de situații, este crucial să se acorde atenție întreținerii și verificărilor regulate ale electrocasnicelor, precum și să se respecte ghidurile de siguranță furnizate de producători.

Autoritățile și organizațiile de reglementare trebuie să promoveze norme stricte de siguranță și să întreprindă acțiuni pentru a informa publicul despre riscurile asociate utilizării necorespunzătoare a electrocasnicelor. Astfel, îmbunătățirea standardelor de siguranță și conștientizarea publicului pot contribui la reducerea incidențelor de incendii generate de aceste dispozitive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel