De la moarte, la captivitate, la speranță. Povestea tatălui care s-a reunit cu fiica rapită de Hamas - VIDEO

Captură de ecran / Foto: Video X AvivaKlompas
Captură de ecran / Foto: Video X AvivaKlompas

Thomas Hand s-a reunit cu fiica răpită de Hamas în data de 7 octombrie.

Emily Hand a fost nevoită să fugă din casă în casă, forțată să se deplaseze de Hamas în timp ce forțele israeliene atacau Gaza, a declarat tatăl ei, Thomas Hand, pentru CNN.

”Este terifiant. Să fii trasă, târâtă, împinsă... sub focuri de armă, probabil”, a spus Hand marți.

Este unul dintre detaliile pe care fiica sa le împărtășește încet despre ceea ce s-a întâmplat după ce a fost răpită pe 7 octombrie și dusă în Gaza, un loc pe care acum îl numește ”cutia”.

”Iese la iveală încet, puțin câte puțin. Vom ști prin ce a trecut cu adevărat doar pe măsură ce se va deschide. Vreau să știu atât de multe informații... dar trebuie să îi lași, când sunt pregătiți, să iasă cu ele”, a spus Thomas Hand.

Emily, care a împlinit 9 ani în captivitate, a fost reținută împreună cu prietena ei Hila Rotem-Shoshani și cu mama prietenei ei, Raaya.

Raaya a avut grijă de Hila și Emily ca și cum ar fi fost ambele fiicele ei, a spus Hand. Iar separarea lui Hila de mama ei cu două nopți înainte ca fetele să fie eliberate, încălcând acordurile încheiate între Hamas și Israel, a fost ”un alt pas de cruzime”, a mai spus Hand.

De la moarte, la captivitate, la speranță

Emily dormea în casa lui Hila când teroriștii Hamas au luat cu asalt kibbutzul Be'eri. Hand a rămas blocat în casă ore întregi, fără a putea ajunge la fiica sa, în timp ce comunitatea era devastată, aproximativ 130 de locuitori au fost uciși și alții capturați.

Aproximativ două zile mai târziu, a fost anunțat de liderii kibbutzului că trupul lui Emily a fost văzut. El a declarat pentru CNN: ”Au spus doar: ”am găsit-o pe Emily, este moartă”. Iar eu am zis ”da!” și am zâmbit, pentru că era cea mai bună veste dintre toate posibilitățile pe care le știam... Așa că moartea a fost o binecuvântare, o binecuvântare absolută.”

Captură de ecran / Foto: Video X  European Jewish Congress

Dar, aproape o lună mai târziu, armata israeliană i-a spus că era ”foarte probabil” ca Emily să fie în viață și să fie ostatică a Hamas. Hand a spus că armata a pus cap la cap fragmente de informații.  Ramasițele de la kibbutzul Be’eri nu au fost identificate ca fiind ale lui Emily. Nu s-a găsit sânge în casa în care ea dormea și telefoanele mobile apartinând familiei Hila au fost urmărite până în Gaza.

De la sentimentul că moartea ar fi o binecuvântare, acum avea toată teama de condițiile în care era ținută Emily. ”Necunoscutul este îngrozitor. Așteptarea este îngrozitoare”, a declarat el pentru CNN în timp ce ea era captivă. Dar a existat și ceva speranță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel