Pe vremea când se iubea cu Monica Gabor, lui Irinel Columbeanu nimeni nu îi ajungea la nas, deși acest lucru nu ar fi fost greu...
Unii puneau bogăția lui Irinel Columbeanu pe seama lui Columbeanu senior, secretar general al Guvernului, din vremea comunismului până la sfârșitul deceniului trecut. După Revoluție, Columbeanu senior a fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului (iunie – octombrie 1990, decembrie 1992 – decembrie 1996) în Guvernele Petre Roman, respectiv Nicolae Văcăroiu.
Columbeanu senior
Cum a devenit Irinel Columbeanu cunoscut? În anul 1995, prin scandalul "Sexy Club" în care patronul Constantin Constantin le obliga prin violență pe dansatoare să se prostitueze, iar prietenilor acestuia trebuiau să presteze servicii gratuit.
A avut o relație cu creatoarea de modă Romanița Iovan, cu cântăreața Ana Lesko, cu fotomodelul Monica Gabor cu care s-a căsătorit și cu care are o fetiță - Irina Columbeanu. În anul 2011, Monica și Irinel Columbeanu au divorțat. În august 2011, magistrații Tribunalului București au decis, printr-o sentință definitivă, ca Irina Columbeanu să rămână cu tatăl ei, Irinel Columbeanu.
Pe 15 octombrie 2014 Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis că Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securității, având nume conspirativ „Ivănescu”. Sentința este definitivă.
Irinel Columbeanu a deținut, la Târgu Cărbunești, compania producătoare de materiale de construcție Turbocim. Deținea și firmele T.E.T. Group S.R.L., Promotion Group Internațional SRL, Techno Consult Romania SRL, și Molyvi Holdings LTD. A mai deținut un pachet de 0,85% la Alcatel România, prin intermediul companiei Promotion Group International SRL.
Averea lui Irinel Columbeanu era estimată la 60 de milioane de euro în anul 2006, 150 de milioane euro în 2007 , 40 de milioane de euro în anul 2008 și 7 milioane de euro în anul 2009.
Împreună cu tatăl său, Ion Columbeanu, deținea firma Caesopatru SRL, înființată în octombrie 2010, care avea ca obiect de activitate extracția pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, extracția pietrei calcaroase, ghipsului, cretei și a ardeziei.
Irinel Columbeanu mai era acționar și la firma Media Com 1995, firmă care avea ca obiect de activitate telecomunicații și comerț cu amănuntul a diverse produse.
El era acționar alături de Media Pro BV și de firma MediaPro Management, unde acționar și administrator era Adrian Sârbu. Firma Media Com 1995 a avut în anii 1999-2002 venituri estimate la 920 de miliarde de lei vechi. Irinel Columbeanu a candidat pentru funcția de primar general al Bucureștiului în 2012.
Cel mai probabil a fost suficient doar numele de Columbeanu, tatăl său fiind agitator comunist înscris în Partidul Comunist Român din 1947. Ce a făcut el ca să merite mașinile, fetele, vilele și toaletele de firmă cu care și-a câștigat binemeritatul renume de „om de afaceri made in România”? Nimic.
Iată-l astăzi la azil:
Iată imagini de pe vremea când nimeni nu se gândea că Irinel Columbeanu va ajunge la azil:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu