EXCLUSIV  De la urinările dificile, cu usturimi, până la prostatită e doar un pas. Dr. Marcian Manu, avertisment despre automedicație: Potenţial mortal teribil de crescut

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Iată care sunt semnele de boală care ar trebui să ne alerteze, în cazul prostatitei! 

În stadiul incipient, prostatita poate să nu aibă simptome iar dacă are, acestea sunt "zgomotoase", dar potența redusă și disconfortul în timpul urinării sunt primele indicii ale apariției bolii.  Conf. dr. Marcian Manu, medic urolog la Spitalul Clinic de Urgență Sanador, a vorbit la DC News și DC Medical despre semnele care ne pot da de gândit şi care ar trebui să ne pună în alertă şi să ne trimită la medic dacă persistă. De asemenea, medicul a ţinut să reamintească oamenilor că automedicaţia nu este cea mai înţeleaptă decizie atunci când vine vorba de o afecţiune atât de gravă.

"Semnele sunt zgomotoase, în general, şi pericolul unei prostatite netratate, tratate prost sau incomplet este destul de mare. Automedicaţia este păguboasă, nu e bine! În orice, în general, cred că e bine să ceri părerea unui specialist. Automedicaţia la boli grave, cum este o prostatită, poate duce la un dezastru.

Primul semn este urinarea dificilă. Pacientul respectiv urinează din ce în ce mai greu, cu jet mai slab, cu usturimi, se poate asocia febră, durere, hemospermie (prezenţa sângelui în spermă), hematurie (prezenţa sângelui în urină) până la complicaţia majoră reprezentată de retenţia completă de urină, respectiv blocajul vezical. Practic, omul nu mai poate urina.

Ce facem? Nu trebuie să ajungă acolo prin automedicaţie. Asta e prima etapă a unei infecţii grave, care se poate asocia cu febră, hipotensiune şi frison, semne cardinale ale unei septicemii urinare, ceea ce noi numim urosepsis care este cu potenţial mortal teribil de crescut" a spus Marcian Manu, medic urolog la Spitalul Clinic de Urgență Sanador.

Mai multe sfaturi de specialitate, aici:

                                       

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel