De Noaptea Muzeelor, la MTR se gătește și se cântă aromânește

Muzeul Național al Țăranului Român, în partenerriat cu Societatea Culturală Aromână din București și Clubul Țăranului, anunță că sâmbătă, de Ziua Internațională a Muzeelor și de Noaptea Europeană a Muzeelor, expoziția permanentă și expozițiile temporare vor fi deschise, cu intrare liberă, în intervalul 10.00 – 20.00, după care, în curte și la Clubul Țăranului, se vorbește, se gătește, se cântă și se aude aromânește.

Tema Zilei Internaționale a Muzeelor din acest an este Muzeele (memorie + creativitate) = progres social.

În curte și la Clubul Țăranului, între orele 20.00 și 23.00, se vorbește, se gătește, se cântă și se aude aromânește. Se organizează expoziție de fotografie veche, muzică, dansuri și bucate bine gătite.

Iată care este programul evenimentelor:

10.00 – 20.00 Vizitarea expoziției permanente și a expoziției ORAVITZAN, deschisă în sălile Irina Nicolau, Oaspeti și Foaier. Intrarea liberă.

10.00 – 23.00 Expoziție de fotografie Aromânii. Trecutul prezent, la Sala Acvariu. Intrarea liberă.

10.00 – 24.00 Piața Țărănească, târg în Curtea interioară. Intrarea liberă.

16.30 – 17.30 Recital de camera susținut de Fonetic Quintet, la Sala Oaspeți, în cadrul expoziției ORAVITZAN. Intrarea liberă.

20.00 – 23.00 Muzică tradițională cu Grupul vocal bărbătesc aromânesc Boatsea Pindului și Taraful Ionel Tudorache, în Curtea interioară. Intrarea liberă.

20.00 – 23.00 Bucate tradiționale aromâne pregătite de Ioana Corduneanu și Mihaela Bajdechi, la Clubul Țăranului.

De asemenea, Muzeul Național al Țăranului Român, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și Muzeul de Artă din Timișoara vă invită să participați la evenimentele expoziționale ORAVITZAN, care vor avea loc la Muzeul Național al Țăranului Român, din 17 mai până în 23 iunie 2013, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00, în sălile Irina Nicolau, Oaspeți și Foaier; și la Palatul Mogoșoaia, din 20 mai până în 30 iunie 2013, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00, în sala Holul cu mozaic.

Silviu Oravitzan, născut în 1941, la Ciclova Montana, județul Caraș-Severin, a acumulat la palmaresul său artistic, în ultimii 35 de ani, participări expoziționale internaționale și naționale de mare prestigiu și, deși, pare influențat de diferiți pictori abstracți din secolul XX, maestrul bănățean e considerat a-și avea rădăcinile în arta bizantină, în arta religioasă a Răsăritului creștin-ortodox.

Vezi aici ce alte evenimente sunt programate la Muzeul Național al Țăranului Român

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel