Cu siguranţă că ai mai preparat drob. De data aceasta, îţi propunem o reţetă specială, drob în foietaj. Încearcă şi tu! Va arăta minunat pe masa festivă!
Timp de preparare: 60 min
Timp de gătire: 70 min
Gata în: 130 min
500 g organe de miel
6 ouă
5 boabe piper
1 foaie de dafin
2 legaturi ceapă verde
2 morcovi fierţi
2 gogoşari în oţet
2 ouă fierte
1 ou crud
1 legătură pătrunjel verde
ienibahar
oregano
sare, piper măcinat
500 g aluat de foietaj congelat
1. Organele bine spălate se pun la fiert în apă rece, împreună cu câteva boabe de piper şi o foaie de dafin, timp de 35-40 minute. Separat, se pun la fiert în apă cu sare morcovii curăţaţi iar în alt vas, cele două ouă.
2. După ce au fiert măruntaiele, se lasă să se răcească, apoi se dau prin robot sau se toacă mărunt (după preferinţele fiecăruia).
3. Într-un bol se pun carnea tocată, pătrunjelul, ceapa verde tocată, morcovii şi gogoşarii tăiaţi mărunt şi se amestecă bine. Se adaugă ouăle bătute bine, ienibaharul zdrobit, oregano, sare, piper şi se omogenizează foarte bine.
4. Aluatul de foietaj decongelat în prealabil se desfăşoară pe masa de lucru tapetata cu făină, apoi se transferă în tava unsa şi tapetata cu puţină făină. Deasupra se toarnă jumătate din compoziţia de drob, se pun cele doua oua fierte şi se toarnă restul amestecului de carne.
5. Compoziţia se acoperă cu aluatul de foietaj, se unge cu ou şi se dă tava la cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute, la foc mic. Odată copt, se scoate drobul din cuptor şi se lasă la răcit în formă. Când e complet rece, se scoate din tavă, se feliază şi se serveşte la masă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu