De sezon: Rețeta foarte simplă de vin negru de soc

Sursa Foto YouTube Dailyfruitwine
Sursa Foto YouTube Dailyfruitwine

Vinul de soc nu este în niciun caz inferior unei băuturi din struguri în gustul său. Dar are și proprietăți medicinale pronunțate, deoarece toate beneficiile fructelor de pădure ale acestei plante nu atât de faimoase sunt concentrate în ea.

Boabele de soc negre au o compoziție bogată și bine echilibrată a diferitelor substanțe utile pentru om: vitamine, minerale, catecolamine, taninuri, uleiuri esențiale și acizi diferiți.

Vinul negru de soc va fi foarte util pentru: migrene, insomnie și tulburări nervoase, ateroscleroză, diabet zaharat, pancreatită, boli ale tractului gastro-intestinal, o varietate de virale și răceli.

Judecând după recenzii, vinul negru de soc poate contribui la creșterea cantității de lapte în timpul alăptării, scrie Gardenlux.

Secretele preparării vinului de soc

Pentru a păstra absolut toți nutrienții prezenți în fructe de pădure, vinul se face din suc stors din fructe de pădure crude.

Dacă utilizați tratamentul termic preliminar al fructelor, atunci sucul este stors mult mai ușor. În plus, mulți tanini și acizi anorganici devin mai disponibili pentru organism, iar băutura capătă o aromă suplimentară. Este adevărat, unele vitamine dispar iremediabil în timpul tratamentului termic. Prin urmare, ambele metode de gătit sunt bune - fiecare în felul său.

Este foarte de dorit să culegeți socul pe vreme însorită și uscată, astfel încât așa-numita ”drojdie sălbatică”, care este responsabilă pentru fermentarea băuturii, să fie păstrată pe cât posibil. De asemenea, este necesar să așteptați până fructele sunt sunt complet coapte și conținutul de suc din ele va fi maxim.

O rețetă foarte simplă de vin negru de soc

Vei avea nevoie:

10 kg de soc; 6 kg zahăr granulat; 8 litri de apă; aproximativ 100 g drojdie de vin.

Boabele negre se pun într-o cratiță, se toarnă 4 litri de apă și se fierb la foc lent timp de 15-20 de minute. În timpul fierberii trebuie să striviți boabele de soc cu o lingură de lemn, dar cu grijă astfel încât să nu striviți și semințele din interiorul boabelor de soc. 

Se răcește masa de fructe rezultată și se strecoară printr-o sită. Pese pulpa rămasă se toarnă din nou 2 litri de apă clocotită și, acoperită cu un capac, se lasă sub această formă până se răcește. Se filtrează infuzia rezultată.

Și primul și al doilea decoct sunt combinate împreună. În același timp, siropul se prepară treptat din restul de doi litri de apă și din tot zahărul. Când capătă omogenitate, amestecați-l cu infuzia rezultată anterior.

Se lasă la răcit la temperatura camerei, se adaugă drojdie de vin.

Se toarnă totul într-un vas, pe care este așezat un sigiliu de apă. Dacă nu aveeți acel sigiliu utilizat pentru fermentarea vinurilor, puteți utiliza o mănușă obișnuită de cauciuc cu o gaură într-un deget pe care ulterior o veți introduce într-un recipient cu apă.

Vasul este plasat într-un loc cald (+ 22-25 ° C) timp de 5 până la 14 zile pentru fermentarea inițială.

La sfârșitul perioadei de fermentare, băutura trebuie scursă cu atenție printr-un tub și turnată în sticle, umplându-le aproape complet.

Sticlele sunt bine închise, sunt așezate într-un loc răcoros timp de două luni pentru fermentarea ”liniștită”.

După aceea, vinul poate fi degustat, scos anterior din sediment și turnat în alte sticle pentru depozitare permanentă.Gustul și aroma finale vor apărea în vin după câteva luni de depozitare.

Cum se păstrează vinul de soc

Păstrați vinul de soc de casă în sticle bine închise într-o cameră rece, fără expunere la lumina soarelui. În astfel de condiții, vinul poate fi păstrat 2-3 ani.

Citește și:

Lichiorul de boabe de soc, un digestiv ușor de făcut și benefic organismului

Boabele sunt excelente și pentru a face suc sau sirop, o băutură de vară foarte proaspătă și potolitoare. Lichiorul de soc este foarte simplu de preparat și este o băutură care poate fi servită ca digestiv la sfârșitul mesei. Pentru o sticlă de lichior ai nevoie de 300 g de soc, o jumătate de litru de apă, o jumătate de litru de alcool pur și 300 g de zahăr. Boabele de soc trebuie macerate în alcool, într-un recipient închis ermetic, timp de aproximativ 40 de zile la loc întunecat si răcoros.

După ce a trecut timpul necesar, alcoolul trebuie filtrat cu o cârpă. În acest moment siropul se pregătește punând la fiert apa împreună cu zahărul într-o cratiță.

Când zahărul s-a dizolvat, se lasă la răcit apoi se adaugă alcoolul. Filtrați din nou lichidul și îmbuteliați-l. Înainte de a-l consuma se lasă să se odihnească 1-2 luni... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel