Ţi se pare că icrele de peşte ar putea fi prea "grele" pentru zilele toride? Încearcă icrele "false" din dovlecei şi... nici nu vei şti ce mănânci!
Se ştie că dovleceii sunt prietenii siluetei, având un conţinut de 16,5 calorii la 100 de grame. Dovleceii se pot găti în atâtea feluri: crochete de dovlecei tăvălite prin pesmet, susan sau telemea rasă, chifteluţe de dovlecei, salată de dovlecei cu maionează, dovlecei pane cu mujdei de usturoi sau, de ce nu, icre de dovlecei!
În funcţie de preferinţe, poţi folosi şi zucchini în loc de dovlecei.
4 dovlecei medii
3 morcovi
1 ceapă mare
3 căței de usturoi mărunțiți
2 linguri pastă de ardei grași roșii
2 linguri ulei vegetal
4-5 roșii date prin răzătoare
sare, piper, după gust
2 foi de dafin
1 linguriță zahăr
frunze de pătrunjel
Speli dovleceii, îi descojești şi îi dai prin răzătoare. La fel procedezi și cu morcovii.
Tai ceapa curățată, cât mai fin. Poţi chiar să o dai şi pe răzătoare.
Pui dovleceii rași într-un prosop de bucătărie curat și storci bine pentru a îndepărta excesul de apă.
Încingi uleiul într-o cratiță, adaugi dovleceii, morcovii și ceapa. Lași la călit aproximativ 15 minute, amestecând din când în când, apoi pui roșiile, pasta de ardei, usturoiul, foile de dafin, zahărul, sare și piper după gust.
La foc mic, amesteci din când în când până când se evaporă tot lichidul.
Când nu mai are lichid, scoți frunzele de dafin și răstorni compoziția într-un bol. O lași la răcorit, apoi o mărunțești cu un blender, până când obții o textură groasă și cremoasă, asemenea icrelor de peşte.
Servești „icrele“ pe felii de pâine prăjită, decorate cu frunze de pătrunjel.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News