DeCe News i-a premiat, sâmbătă, în prezența directorului ziarului, Valentin Vîlcu, pe cei doi câștigători ai concursului ”Scrie-i discursul lui Traian Băsescu pentru 1000 de euro". După analiza tuturor discusurilor, redacţia a convenit că doi dintre cititori s-au apropiat cel mai mult de ideile pe care preşedintele le-a enunţat. Astfel că premilul de 1. 000 de euro a fost împărțit de Alina Iacoviță și Bucurici Georgian Mădălin.
Concursul ”Scrie-i discursul lui Traian Băsescu pentru 1000 de euro" a fost adjudecat de către doi studenți: Alina Iacoviță și Bucurici Georgian Mădălin. Din cele peste 150 de discursuri propuse de cititorii ziarului, cei doi s-au apropiat cel mai mult de cuvântarea rostită de Traian Băsescu în 25 ianuarie. Alina Iacoviță este studentă la Facultatea de Psihologie a Universității din București.Bucurici Georgian Mădălin a declarat că a lucrat în cadrul Ministerului Apărării Naționale, în prezent urmând cursurile de Științele Comunicării de la Universitatea Ecologică.
Cei doi câștigători au declarat pentru ziarul DeCe News, că acest concurs a fost pentru ei o provocare, demonstrând în același timp că discursurile politicienilor sunt previzibile.
DISCURSUL PREȘEDINTELUI
Madalin-bucurici:
Am inteles mesajul dumneavostra dragi romani si va asigur ca voi face ce este bine pentru tara. Am rugamintea la dumneavostra din suflet, sa intelegeti ca situatia acestei tari este grea si va invit la un dialog social sa rezolvam aceste probleme care pana la urma ne afecteaza pe toti. Prin ceea ce faceti, prin modul de manifest pe care l-ati ales nu se rezolva problemele. Eu va asigur ca nu voi abandona ideile mele si nici pe dumneavoastra ca popor. Acum apar tot felul de persoane si se folosesc de aceasta situatie si incearca sa profite , acum apare opozitia si spune ca are solutiile, dar aceasta opozite nu a avut solutii cand a fost la guvernare, insa acum in situatia in care EUROPA se afla opozitia doreste demisia Guvernului si alegeri anticipate. Nu asta este solutia si nu ne ajuta nici din punct de vedere economic si nici social, nu ne ajuta nici in relatia cu Europa, cea care se uita cu interes la noi in acest moment. Vreau sa intelegeti ca am obligatia sa reprezint interesele dumneavoastra, celor care m-ati ales si interesele celor care cred intr-o Romanie puternica nu sunt reprezentate aici de cateva sute de oameni. Am avut o pozitie rezervata legata de aceste manifestari ale dumneavoastra pentru ca am vrut sa fiu sigur si am vrut sa am convingerea ca dumneavostra veti intelege situatia actuala si nu ma vad obligat sa cer scuze poporului roman pentru ca le-am servit interesele intotdeauna. Mi-ati dat un vot de incredere si acum am rugamintea ca sa va manifestati fara violenta, sa aratam ca putem emana democratie. Forta dumneavostra se poate vedea la vot si nu aici in strada unde va lasati condusi de niste derbedei, care va instiga la tot felul de lucruri care nu sunt normale. Am primit niste informatii gresite despre domnul Arafat , asa cum si dumnealui a primit niste informatii gresite despre noi ca si guvernare si acest lucru a dus la aceste neintelegeri care acum sunt pe cale de rezolvare. Domnul Raed Arafat va fi in continuare in guvernul nostru si va face un nou proiect de lege AL SANATATII care sa serveasca interesele romanilor. Categoric ca mai sunt o groaza de probleme care trebuiesc rezolvate dar nu aceasta este solutia si va rog sa participati la acest dialog social si sa aveti incredere in continuare ca drumul pe care am ales noi cei de la guvernare sa mergem va avea rezultatele scontate , nu acum dar in viitorul apropiat. Am in continuare incredere in domnul premier EMIL BOC si sunt convins ca dumnealui are toate parghiile sa rezolve problemele cu care ne confruntam in acest moment si sa le rezolve cu bine pentru noi SI AM IN CONTINUARE INCREDERE IN CEI CARE M-ATI ALES CA ATI ALES BINE SI O SA TRAIM SI BINE!
Alina- sasha:
Vreau să încep dialogul printr-un apel către cetățenii României. Este un apel la liniște, la dialog, la deschidere. Înțeleg situația în care se află, am urmărit îndeaproape protestele, și chiar dacă nu aș fi făcut-o cunosc consecințele măsurilor de austeritate. Faptul că, deși mă așteptam l astfel de reacții am aplicat aceste măsuri nu poate să însemne decât că acestea au fost soluțiile cele mai bune ce puteau fi gasite, chiar dacă rezultatele lor nu au apărut pe termen scurt. Doresc să subliniez importanța menținerii unei stări de echilibru, dacă nu economic și politic, un echilibru social. Starea cetățenilor de acum este efectul accentuării unor contexte tensionante, ce propun ca soluții lupta și violența. Toate acestea pe fondul unei crize europene, care nu face decât să adâncească mentalitatea negativă, care împinge oamenii pe străzi pentru a striga recuperarea stării de dinaintea măsurilor de austeritate. Starea premergătoare crizei însemna o Românie datoare, încărcată de conștiința că nu poate merge mai departe dacă nu a recuperat datoria. Tendința românilor de acum este să generalizeze această tensiune. Imposibilitatea înnăbușirii ei constă în faptul că oamenii au fost avertizați de termenul acestei crize și de durata ei, dar mai ales au fost avertizați ză nu se aștepte la schimbări sau creșteri vizibile. Pentru că aceste apeluri către rațiune, către așteptare, nu au fost îndeplinite, dezamăgirile nu au întârziat să apară. Menținerea acestor proteste nu poate decât să agraveze starea României, mai ales în ceea ce privește relațiile externe. Protestele în stradă nu vor scădea deficitul bugetar, și nici nu vor aduce bani țării. Chestiunea cu care ne confruntăm nu este rezultatul unei gestionări defectuoase a bugetului, ci lipsa efectivă a banilor,a resurselor. Indiferent de culoarea politică ce va lua sau menține frâiele țării, trebuie să ne gândim că va trebui să pornească de la aceleași resurse ca și noi. Or schimbarea guvernului nu este un act ce va multiplica resursele țării. Revin la poziția mea inițială, și sfătuiesc românii care sunt nemulțumiți pe măsurile menite să întâmpine onoarea țării și să achite datoriile pentru a putea crea o Românie care să crească, să muncească pentru a acumula și nu a da. Încă o dată, sfătuiesc românii îndreptățiți să fie nemulțimiți pentru că au trebuit să se sacrifice acești ani să se întoarcă la valorile și obiectivele comune, să discearnă între stabilitate și haosul schimbării și să aleagă ce este mai bine pentru România. În contextul unei crize generale, a unei situații externe tensionante, schimbări majore în viața politică a țării nu pot duce decât la degradarea singurelor premise pozitive ce se întrevăd în viitorul economic. Va dura nu numai până se va instaura un echilibru, dar și până vor fi reparate…
Citeşte şi:
Blocaj de comunicare la președinție. Scrie-i discursul lui Băsescu pentru 1000 de euro!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News