Decesul legendei americane a muzicii soul Aretha Franklin, care s-a stins din viaţă joi la 76 de ani la domiciliul său din Detroit în urma unui cancer la pancreas, a suscitat un torent de omagii.
Joi seară, New Bethel Baptist Church, biserica în care a tatăl artistei a fost pastor, a devenit loc de reculegere. Mulţi admiratori au venit pentru a depune flori sau jucării de pluş, în timp ce din biserică se auzeau acordurile principalelor succese ale divei soul. 'Am inima îndurerată', a declarat AFP, Jerome Greear, un ingineri de sunet venit să o plângă pe artistă. Impresara artistei, Gwendolyn Quinn, a anunţat presei locale că vor fi organizate mai multe evenimente la Detroit pentru a-i aduce un ultim omagiu vedetei muzicii americane.
Era bolnavă de opt ani
Regina muzicii soul, care a fost diagnosticată cu cancer în 2010, era îngrijită de mai multe săptămâni la domiciliul său din Detroit. Deschisă colaborărilor, Aretha Franklin a format numeroase duete cu artişti din toate genurile muzicale pop, rock, rap sau muzică clasică. Imediat după tristul anunţ al morţii sale reacţiile au curs din partea artiştilor sau politicienilor într-un şuvoi constant. Preşedintele SUA, Donald Trump a adus un omagiu pe Twitter 'femeii excepţionale care a primit un dar miraculos din partea Domnului, vocea sa'. 'Timp de peste şase decenii, de fiecare dată când cânta, am asistat la un dar divin', au subliniat la rândul lor într-un comunicat Barack Obama şi soţia sa Michelle. Aretha Franklin a cântat cu prilejul învestirii primului preşedinte afro-american din istoria SUA în 2009.
Omagii din partea NASA
Agenţia spaţială americană NASA a ţinut să-i aducă un omagiu legendarei cântăreţei, subliniind că un asteroid îi poartă numele. 'Suntem întristaţi de pierderea Arethei Franklin. Asteroidul 249516 Aretha, descoperit în misiunea noastră NEOWISE şi care îi poartă numele pentru a-i celebra memoria #QueenOfSoul, va continua să orbiteze în jurul planetei Marte', a scris NASA pe contul său de Twitter. 'Ea nu merită doar RESPECTUL nostru, ci de asemenea recunoştinţa noastră eternă pentru că ne-a deschis ochii, urechile şi inimile. Odihneşte-te în pace pentru totdeauna, prietena mea!', a spus la rândul ei Hillary Clinton.
Aretha Franklin, în biserica unde a început să cânte în 1948 când avea doar șase ani:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu