Update: Clarificări de la BEC privind decizia în cazul candidaturii lui Klaus Iohannis

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Biroul Electoral Central a transmis un mesaj privitor la decizia în cazul candidaturii lui Klaus Iohannis.

Update:

După ce Antena 3 CNN a transmis că BEC a luat o decizie în cazul lui Klaus Iohannis, judecătorul Adrian Glugă a venit cu un mesaj.

Pentru corecta informare a opiniei publice şi având în vedere unele informaţii vehiculate în mod eronat în mass-media, Biroul Electoral Central pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor din anul 2024 (BEC) aduce la cunoştinţa publicului faptul că, până în acest moment, nu a adoptat nicio hotărâre privind interpretarea art. 52 alin. (5) din Legea nr. 208/ 2015, cu modificările şi completările ulterioare, membrii BEC fiind încă în procesul de deliberare asupra interpretării şi motivării unei eventuale asemenea hotărâri.

Preşedinte,

Judecător Adrian Glugă

Știrea inițială:

Biroul Electoral Central a luat, vineri după-amiază, o decizie în privința candidaturii lui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare de pe 1 Decembrie 2024, potrivit Antena 3.

Jurnalista Cătălina Porumbel a comunicat, în direct, decizia pe scurt a BEC

„Klaus Iohannis poate candida la alegerile parlamentare pe listele Partidului Național Liberal, deși este președintele României. Poate candida pe lista de partid fără să fie membru de partid, dar nu va fi considerat candidat independent“, a citat Cătălina Porumbel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel