Decizia care „sugerează că Rusia se pregătește pentru un posibil război cu NATO” / Decret semnat de Putin

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

O decizie luată de Federația Rusă în weekend sugerează că Moscova se pregătește de posibile confruntări cu NATO.

În weekend, portalul federal rus al proiectelor de acte legislative de reglementare a publicat un decret prezidențial care va însemna reforma districtului militar Leningrad, ca parte a reformelor militare pe care Rusia le face, conform Sky News.

Astfel, Flota de Nord a țării și-a pierdut statutul său de „asociație teritorială strategică interspecifică”, existând sugestii că forțele sale vor fi transferate în districtul recent reformat.

Deși semnificația acestor evoluții poate să nu pară evidentă, analistul militar rus Yuri Fedorov a sugerat că recrearea districtului militar Leningrad indică faptul că Moscova se pregătește pentru posibile conflicte cu statele baltice și NATO.

„Cartierul militar Leningrad are două teatre - țările baltice și Finlanda [nou membru NATO]”, a spus el.

El a declarat pentru Agentstvo că restructurarea a fost concepută pentru perioada de după războiul din Ucraina, deoarece acum toate forțele care vor fi transferate în districtul Leningrad sunt în prezent ocupate în acel conflict.

„Probabil 20% rămân pe loc și nu sunt pregătiți pentru luptă”, a adăugat Fedorov.

El a spus că, atunci când războiul din Ucraina se va termina, toate țările implicate în conflict se vor confrunta cu chestiunea pregătirii pentru un viitor război - cu NATO, SUA și Europa desfășurând forțe mari de descurajare la granițele Rusiei. 

„Rusia se va confrunta cu o sarcină și mai dificilă, deoarece armata este distrusă, armele moderne sunt epuizate, războiul a scos la iveală o mulțime de puncte slabe în armată”, a spus el.

„Se vor strădui să recreeze forțe armate capabile să ducă războiul în Europa”, a mai spus el.

Potrivit Institutului pentru Studierea Războiului, decizia sugerează că „Rusia vede nevoia de restructurare a forțelor care se confruntă cu NATO și vrea o poziție la granița cu Finlanda, deși rămâne neclar cum va putea Rusia să se mobilizeze, să se antreneze și să organizeze aceste forțe în noi formațiuni militare la nivel de district”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel