Decizia Gabriel Resources după ce a pierdut procesul "Roșia Montană"

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Compania Gabriel Resources a avut o primă reacție în urma deciziei Curții de Arbitraj, care a respins cererea de despăgubiri împotriva României în proiectul Roșia Montană.

Compania canadiană Gabriel Resources a pierdut procesul împotriva României pentru exploatarea aurului de la Roșia Montană. Aceasta solicita României despăgubiri de 6,7 miliarde de dolari. 

Compania a reacționat oficial, printr-un comunicat de presă. 

Astfel, potrivit sursei menționate, compania canadiană nu este deloc de acord cu decizia Curții de Arbitraj, pe care o consideră în întregime incompatibilă cu orice evaluare obiectivă a probelor prezentate în acest caz, după cum demonstrează opinia divergentă convingătoare a unuia dintre arbitri.

Totodată, Gabriel Resources analizează decizia tribunalului împreună cu consilierii săi juridici pentru a-și evalua opțiunile, inclusiv de a contesta decizia prin intermediul procedurii de anulare prevăzute de Convenția ICSID.

”Considerăm că decizia majorității este profund greșită. Așa cum a recunoscut arbitrul disident, interferența politică susținută a Guvernului României în drepturile contractuale ale lui Gabriel a împiedicat dezvoltarea unui proiect minier emblematic deținut în parteneriat cu statul.

Vom avea nevoie de timp pentru a ne evalua opțiunile, dar ne grăbim să înregistrăm aprecierile noastre sincere față de acționarii noștri pentru sprijinul și răbdarea lor de nezdruncinat pe parcursul acestui proces prelungit.

Dorim, de asemenea, să ne exprimăm recunoștința față de conducerea noastră serioasă și harnică și față de echipa de angajați, din România și din străinătate, care și-au dedicat o parte semnificativă a carierei lor pentru dezvoltarea proiectului, cu convingerea sinceră că acesta era în interesul țării”, a declarat Anna El-Erian, președinte al Gabriel Resources, citat în comunicatul menționat.

FOTO: captură Gabriel Resouces

”Acționarii Gabriel au investit sute de milioane de dolari pentru a realiza un proiect minier transformator care ar fi adus beneficii sociale și financiare foarte importante pentru populația României, nu doar la Roșia Montană, ci în toată România. Regretăm că România, economia și cetățenii săi, au ratat oportunitatea de a beneficia de acest proiect minier. Vom studia în detaliu decizia Tribunalului înainte de a ne evalua următorii pași”,  a declarat Dragoș Tănase, CEO Gabriel Resorces.

Citește și: Dosarul Roșia Montană. România a câștigat procesul: Nu va plăti despăgubiri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel