Când decizi să divorțezi, toată lumea te întreabă de ce. Cum ai ajuns aici? Înainte de a răspunde la asta, e bine să-ți lămurești cum ai ajuns la căsătorie.
Niciun divorț nu este plăcut și rareori se întâmplă în modul amiabil în care s-ar spera. Există multe tipuri diferite de pierderi la sfârșitul unei relații, cum ar fi pierderea locuinței, securitatea, stabilitatea financiară, confortul, intimitatea etc...
Cu toate acestea, există strategii pe care cuplurile aflate în divorț le pot învăța pentru a face încheierea relației cât mai pașnică și nestresantă posibil. Găsind strategii eficiente pentru a face față pierderilor și durerii, ambii parteneri se pot lansa pe o cale fructuoasă pentru a ușura procesul și a-l încheia cu rezultate pozitive.
Divorțul este o perioadă de mari dureri și de schimbări enorme. Dacă îți este greu să te obișnuiești cu schimbarea și cu sentimentul de vid emoțional, este vital să ceri sfatul unei părți neutre, deoarece te va ajuta să faci față pierderii încrederii, respectului și afecțiunii care a fost în relație. Strategiile de învățare pentru a depăși acest lucru vă vor ajuta să supraviețuiți durerii și pierderii. Problemele emoționale pe care le puteți experimenta includ următoarele:
Poate fi foarte traumatizant să accepți că ai fost respins sau înlocuit. Acest lucru te lasă să te simți respins și îți afectează stima de sine, mai ales dacă ești partenerul care a fost lăsat în urmă.
Sentimentele de furie și resentimente trebuie să dispară pentru a vă permite să vă luați viața înapoi în propriile mâini.
Privind în viitor, sentimentul de goliciune te poate copleși. Desigur, grijile legate de posibilitatea de a-ți împărtăși viața din nou cu altcineva sunt presante, dar ți-ar putea tulbura rezistența.
Deși această parte a divorțului poate fi stresantă, odată ce este întreprinsă, va aduce beneficii tangibile procesului de divorț. Partenerii sunt acum eliberați din punct de vedere legal de obligația de a fi responsabili pentru altcineva. Mai mult, imaginea de certitudine care reiese din procesul juridic poate atenua confuzia pe care o creează legăturile emoționale.
Ca parte a abordarii aspectelor legale ale divorțului, următoarele considerații vă pot ajuta să asigurați o desfășurare mai pașnică:
Cunoaște-ți drepturile legale. Este important să vă cunoașteți drepturile și să știți cum să le puneți în aplicare în legătură cu gestionarea proprietății, întreținere și custodie. Cunoașterea vă poate ajuta să vă mențineți mai calm și mai pregătit pentru ceea ce se întâmplă.
Găsiți un avocat cu care să vă simțiți confortabil. Nu vă bazați pe primul pe care îl găsiți dacă nu vi se pare corect. Uneori, tensiunea divorțului poate fi sporită de iritația cauzată de ciudateniile avocatului tău, așa că asigură-te că te simți confortabil cu această persoană înainte de a fi de acord să te bazezi pe ea. Cu cât atitudinea avocatului va fi mai agresivă și mai devotată să obțină totul, cu atât procedura va fi mai puțin prietenoasă: țineți cont de acest lucru înainte de a alege una.
Luați în considerare divorțul fără a merge la avocați. Fiți conștienți de faptul că unul dintre scopurile greșite ale avocatului de divorț poate fi să vă tragă încet și liniștit într-un război adevărat. Divorțurile sunt un proces destul de standard; Dacă căutați pe google cuvintele „divorț pentru”, veți obține „divorț pentru neexperimentat” ca prim rezultat.
„Cine are custodia”, „Cum ar trebui gestionate drepturile de acces ale părintelui care nu are custodia”, „Cum pot fi împărțite responsabilitățile părinților în două părți distincte”: acestea sunt probleme importante care trebuie rezolvate.
Nu este sănătos pentru copii când părinții îi folosesc ca arme unii împotriva celuilalt. Copiii nu au nicio protecție împotriva conflictelor și amărăciunii pe care furia le provoacă părinților furioși. Puneți copiii pe primul loc și evitați să creați situații în care s-ar putea simți prinși emoțional de loialitatea lor față de ambii părinți.
Această parte este despre a te vedea din nou ca un individ independent, în loc să faci parte din intimitatea unui cuplu. Reacțiile intense de respingere, furie, compromis și resentimente trebuie înlocuite cu acceptare.
Acordă-ți timp. Inițial este probabil să te simți mutilat, vulnerabil, rupt, lipsit de stima de sine și în multe alte moduri - depinde de sexul tău, dacă ești persoana care a dorit sau nu divorțul și ce s-a întâmplat în timpul divorțului. Pentru unii, poate apărea un sentiment absolut de ușurare! Indiferent de sentimentele tale, a-ți cunoaște noua viață necesită timp și crearea de noi rutine și obiceiuri.
Sursa articol Wikihow.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu