Decizia instanței pentru bărbatul din Iași care a încercat să jefuiască o bancă 

Bărbatul care a vrut să jefuiască o bancă în Iași a fost arestat preventiv.

Un bărbat de 37 de ani, originar din județul Suceava, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către magistrații Judecătoriei Iași, după ce a încercat să jefuiască o sucursală bancară din municipiul Iași. Incidentul s-a petrecut în cartierul Alexandru cel Bun, iar tentativa de jaf a avut loc la sucursala BCR.

În seara zilei de 26 septembrie, Poliția a fost alertată printr-un apel de urgență care semnala că o persoană mascată a intrat în bancă având în mână un obiect ce părea a fi un pistol, cu care i-a amenințat pe angajați și le-a cerut bani. Deși a angajații s-au speriat, tentativa de jaf nu s-a concretizat, iar bărbatul nu a reușit să fure nici o sumă de bani. De asemenea, nicio persoană nu a fost rănită în timpul incidentului. La scurt timp după ce a intrat, acesta a părăsit în grabă sediul băncii, fără a lăsa urme.

Individul a fost prins rapid

Ca urmare a investigațiilor desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Iași, bărbatul a fost identificat și prins. Polițiștii au efectuat percheziții la domiciliul său, unde au găsit mai multe indicii care l-au incriminat în legătură cu tentativa de jaf. După ce a fost reținut pentru 24 de ore, individul a fost adus la sediul IPJ Iași pentru a fi audiat.

Acesta este acuzat de comiterea infracțiunii de "tâlhărie calificată continuă", o acuzație gravă care atrage după sine pedepse severe, în cazul în care va fi găsit vinovat. La finalul audierilor, judecătorii au decis să emită un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

IPJ Iași a transmis o informare oficială că niciun angajat al băncii nu a fost rănit și că reacția promptă a poliției a prevenit escaladarea incidentului. 

"În cursul zilei de 04 octombrie, poliţiştii au depistat persoana în cauză, pe raza judeţului Suceava, fiind pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, bănuitul urmând să fie condus la audieri la sediul IPJ Iaşi. Cercetările au beneficiat de sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale Bucureşti, Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor Bucureşti, Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor Iaşi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, Brigada de Operaţiuni Speciale Iaşi şi Brigada de Operaţiuni Speciale Suceava. Cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată continuă, urmând să fie dispuse măsuri legale", transmite IPJ Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel