Decizia TAROM, avem minuta pentru piloți și copiloți/ Cât câștigă în plus după ce au anulat 36 de curse

Foto: Florin Răvdan - DC News
Foto: Florin Răvdan - DC News

Ce se schimbă în TAROM după ce luni aeronavele au rămas la sol, în urma grevei spontane a piloților.

La sediul TAROM a avut loc, luni, o ședință între conducere (membrii Consiliului de Administrație) și reprezentanții sindicatului piloților SPLR. 

Ședința a venit și în contextul anulării curselor TAROM de luni. 

În urma discuțiilor, conducerea executivă a companiei, conform minutei, a decis că fiecare pilot al companiei ar urma să primească 500 de euro net, în plus, de la 1 octombrie, ”în condiții de performanță”. De astăzi, se semnează acte adiționale, fiind pusă în discuție și majorarea diurnei de zbor, ”în limitele bugetare”. 

Din martie 2025, salariile ar urma să fie ajustate, fiind înaintată suma de 1000 de euro net, conform minutei consultate. 

Detaliat, diurna de zbor ar urma să crească cu 250 de lei pentru comandant (ajunge la 750 de lei) și cu 220 de lei pentru copilot (ajunge la 500 de lei). Diurna externă crește la 240 de euro pentru comandant (+60 euro) și la 180 pentru copilot (+60 de euro). 

O medie lunară arată că din septembrie pentru 15 curse cu aeronavele ATR, un comandant va lua 3750 de lei, iar pentru 5 curse Boeing 737 1750 de lei. Copilotul câștigă 3300 de lei, respectiv 1100. Pentru 10 curse externe, media lunară arată că pilotul primește 600 de euro, la fel și copilotul, în cazul Boeing, pe când în cazul ATR 240 euro. 

Ultima actualizare a situației de luni arăta că au fost anulate 36 de zboruri TAROM. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a solicitat, pe Facebook, ca managementul companiei TAROM ”să ia urgent măsuri pentru situația actuală!”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel