USR îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să convoace de urgenţă referendumul pe justiţie şi face apel la toţi parlamentarii pentru a declanşa revizuirea Constituţiei în sensul modificării criteriilor de alegere a judecătorilor de la CCR şi pentru a stabili o serie de limite acestei instituţii, a afirmat, miercuri, liderul USR, Dan Barna.
Publicitate
Barna a scris pe Facebook că decizia CCR privind protocoalele SRI este una politică.
"CCR a admis astăzi sesizarea privind protocoalele SRI, depusă de marioneta personală a domnului Dragnea, Florin Iordache. Este un alt demers din lungul şir de încercări disperate ale penalului Liviu Dragnea de a-şi rezolva problemele cu justiţia. Decizia CCR a anulat practic decizia Curţii de Apel Bucureşti care stabilise că protocoalele nu sunt acte administrativ-normative care să producă efecte juridice în sensul legii contenciosului administrativ. Este o decizie politică, răspuns la un conflict politic. Nu a existat niciun blocaj în activitatea Parlamentului sau a instanţelor de judecată din cauza protocoalelor", susţine Barna.
El menţionează că presiunile făcute de Liviu Dragnea asupra justiţiei au fost pentru obţinerea unei super-imunităţi în faţa legii, subliniind că preşedintele trebuie să convoace referendumul pe justiţie.
VEZI ȘI Buget 2019. Administrația prezidențială: Afirmații false!
"Presiunile pe care Dragnea şi acoliţii lui le-au făcut în ultimii doi ani asupra justiţiei din România au fost clar în direcţia obţinerii unei super-imunităţi în faţa legii pentru sine şi restul clicii. Prin decizia CCR de astăzi, s-ar putea să asistăm la o nouă victorie a lui Liviu Dragnea şi a camarilei sale împotriva justiţiei şi a cetăţenilor. USR îi cere Preşedintelui Iohannis să convoace de urgenţă referendumul pe justiţie şi face apel la toţi parlamentarii pentru a declanşa modificarea Constituţiei astfel încât să fie modificate criteriile de alegere a judecătorilor CCR şi pentru a stabili o serie de limite unei instituţii care în loc să apere democraţia din România, care în loc să fie arbitrul democraţiei din România acceptă să joace rolul de instrument folosit PSD-ALDE în lupta justiţia", arată Barna.
CCR a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016.
CITEȘTE ȘI CCR, decizie. Vâlcu: Act de TRĂDARE!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu