Decizie CCR, sesizare numire director TVR

CCR: Sesizarea privind Legea 304/2004, respinsă
CCR: Sesizarea privind Legea 304/2004, respinsă

CCR a respins cu majoritate de voturi, ca neîntemeiate, două sesizări formulate de grupul parlamentar USR. 

CCR a respins cu majoritate de voturi, ca neîntemeiate, două sesizări formulate de grupul parlamentar USR. Una se referea la neconstituţionalitatea Hotărârii Parlamentului României nr. 73/2017 pentru numirea directorului general interimar al Societăţii Române de Televiziune.

"Sesizarea cu privire la neconstituționalitatea Hotărârii Parlamentului României nr.73/2017 pentru numirea directorului general interimar al Societății Române de Televiziune, sesizare formulată Grupul parlamentar al Partidului Uniunea Salvați România - Camera Deputaților.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, sesizarea de neconstituționalitate şi a constatat că Hotărârea Parlamentului României nr.73/2017 pentru numirea directorului general interimar al Societății Române de Televiziune, este constituțională, în raport cu criticile formulate", arată CCR.

Pe 27 septembrie, Parlamentul a numit-o director general interimar al TVR pe Doina Gradea.

Cealaltă se referea la neconstituţionalitatea Hotărârii Parlamentului României nr. 71/2017 pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului României nr. 30/2017 privind constituirea grupurilor parlamentare de prietenie.

Două sesizări admise

Potrivit unui comunicat al CCR transmis Agerpes, o primă sesizare, formulată de grupul parlamentar al USR din Camera Deputaţilor, a vizat o hotărâre privind aprobarea componenţei nominale şi a conducerii Comitetului director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis sesizarea de neconstituţionalitate şi a constatat că Hotărârea Parlamentului României nr. 72/2017 pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului României nr. 15/2017 privind aprobarea componenţei nominale şi a conducerii Comitetului director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare este neconstituţională", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, CCR a admis şi o a doua sesizare formulată de grupul parlamentar al USR din Camera Deputaţilor, referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Parlamentului României nr. 70/2017 pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului României nr. 10/2017 privind aprobarea componenţei nominale şi a conducerii Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre.

Deciziile sunt definitive şi general obligatorii şi se vor comunica preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel