Adrian Antonescu, unul dintre proprietarii casei pierdute de președintele Klaus Iohannis, a făcut declarații importante la Antena 3.
El a mărturisit că din 1999 se luptă pentru dreptul său de proprietate. Subliniază că ”nu ai un sentiment plăcut când te judeci cu o persoană de o asemenea notorietate”, referindu-se la Klaus Iohannis, de la care nu așteaptă absolut nimic: ”nu am o explicație, dar acesta este sentimentul meu”.
Despre statutul său de proprietar, el rămâne rezervat: ”Atât timp cât nu ești înscris în cartea funciară, nu poți să fii considerat proprietar. Urmează ca, împreună cu avocatul, să decidem care sunt pașii de urmat, pentru a înscrie în cartea funciară dreptul de proprietate anulat la momentul respectiv”.
Bărbatul a subliniat că imobilul are mai multe spații și pe el îl interesează apartamentul pierdut, cum pe vecinii săi îi interesează apartamentele lor.
”În cartea funciară în momentul acesta, pe apartamentele cumpărate la vreme respectivă sunt înscrișii defuncții Ghenea, iar pe restul imobilului, respectiv parterul clădirii, după sentințele de pe Brașov, în mod normal ar trebui ca statul român să se înscrie ca proprietar.”, a mai spus Adrian Antonescu, la Antena 3.
Decizie definitivă în instanță
Astăzi, Curtea de Apel Alba Iulia a decis ca foștii chiriași ai imobilului din centrul Sibiului deținut de Klaus Iohannis pot redeveni proprietari.
Recursul în care s-au pronunțat judecătorii de la Alba Iulia vizează un dosar înregistrat la Tribunalul Sibiu încă din 2010. Dosarul a fost deschis de două familii de chiriași care și-au cumpărat de la stat locuințe în imobilul din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 29, locuințe pe care le-au pierdut în 1999, când proprietari ai respectivei clădiri au devenit soții Carmen și Klaus Iohannis, alături de asociatul lor în această speță, Ioan Baștea.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News