Decizie istorică a lui Zelenski: Ucrainenii din întreaga lume, cu excepția Rusiei, vor putea obține cetățenia ucraineană

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

ntr-un pas semnificativ către consolidarea legăturilor cu diaspora ucraineană, Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat astăzi un proiect de lege privind cetățenia multiplă, deschizând calea pentru ca ucrainenii din întreaga lume, cu excepția Rusiei, să obțină cetățenia Ucrainei.

Într-o declarație pe canalul său de telegram, Zelenski a subliniat importanța acestei inițiative în cadrul celebrării celei de-a 105-a aniversări a Zilei Integrității Ucrainei. "Astăzi depun în Rada Supremă a Ucrainei un proiect de lege-cheie, care va permite adoptarea unor schimbări cuprinzătoare în legislație și instituirea cetățeniei multiple", a afirmat președintele.

Potrivit proiectului, cetățenia ucraineană va fi acordată tuturor ucrainenilor și urmașilor lor din diferite țări ale lumii, cu excepția cetățenilor din Rusia, țara percepută drept agresor în conflictele din regiune.

Zelenski a subliniat că această inițiativă vizează pe cei care, în diverse perioade de valuri de emigrație, au fost nevoiți să părăsească Ucraina și să se stabilească în diverse regiuni ale lumii, inclusiv Europa, SUA, Canada, Asia și America Latină.

Într-un apel către diaspora ucraineană, președintele a menționat contribuția semnificativă a celor care au sprijinit țara lor de la distanță, subliniind, de asemenea, implicarea voluntarilor străini care au luptat pentru integritatea Ucrainei în timpul conflictelor armate.

"Pentru toți cei care luptă pentru libertatea Ucrainei ca pentru propria lor patrie, Ucraina va deveni țara lor. Și pentru toți cei care vor simți că a fi în Ucraina înseamnă a fi acasă. Nu turiști, ci cetățeni. 

Luptăm pentru dreptul de a fi ucraineni. Și o astfel de decizie este unul dintre elementele acestei libertăți, oportunitatea de a-ți exercita acest drept. Dreptul de a fi ucrainean", a adăugat Zelenski în mesajul său.

Această decizie istorică marchează o schimbare semnificativă în politica de cetățenie a Ucrainei și este așteptată să aibă un impact pozitiv în consolidarea identității și unității ucrainenilor din întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel