Decizie istorică: UEFA rescrie istoria Mondialelor

cupa
cupa

Unul dintre cele mai controversate meciuri din istoria Cupei Mondiale a avut loc în 1978. În faza grupelor Argentina avea nevoie de o victorie la scor împotriva celor din Peru, pentru a ieşi din faza grupelor. Generaţia lui Kempes a câştigat acel meci cu 6-0, a mers mai departe şi a câştigat finala cu Olanda, scor final 3-1.

Ca să depăşească Brazilia, cu care erau la egalitate de puncte, ”pumele” aveau nevoie de o victorie la scor. Şi chiar aşa s-a întîmplat, iar rezultatul de 6-0 le-a permis calificarea în finală datorită golaverajului: 8-0, faţă de 6-1.

S-a povestit apoi că, dîndu-se la o parte, Peru a fost premiată, între altele, cu multe trenuri cu grîu, ţara avînd atunci mari probleme alimentare. Ba, regimul de atunci ar fi obţinut şi extrădarea din ”Ţara tangoului” a 13 dizidenţi peruani potrivnici preşedintelui din acel moment, Francisco Morales Bermudez. Acum, ar exista mai multe mărturii ale celor implicaţi, iar Argentina ar putea fi acuzată oficial că a cumpărat respectiva partidă. Iar dacă se va proba, ar fi deposedată de trofeu pentru a fi înmînat Olandei.

UEFA va începe o anchetă privind acel meci, iar dacă se va dovedi că Argentina a câştigat necinstit, titlul va fi trecut în palmaresul Olandei, ţară care a jucat trei finale şi le-a pierdut pe toate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel