Decizie-şoc în fotbal: Timișoara, la un pas de a fi exclusă din cupele europene

Marian_iancu_48446700_00923200
Marian_iancu_48446700_00923200

Marian Iancu a confirmat informaţia duminică, pentru GSP TV. "FRF a făcut recurs că am luat licenţa! Vor Timişoara retrogradată în Liga a III-a!", a spus Iancu. În aceste condiții, se va produce unele modificări în ceea ce privește  participantele României în cupele europene. Principala beneficiară a necazului bănăţenilor este Gaz Metan Mediaş, formaţie clasată în campionat pe locul 7 şi care ar urcă astfel pe o poziţie de Europa League, urmând a juca în premieră într-o competiţie continentală.

Ardelenii ar urma să intre în competiţie pe 14 iulie în turul secund, urmând să aibă de disputat în caz de calificare încă o dublă manşă preliminară plus play-off-ul. Partea proastă ar fi aceea că echipa lui Pustai nu ar fi cap de serie în niciuna din faze.

Dinamo ar scăpa de corvoada a două tururi preliminare şi a începerii premature a sezonului, urmând a juca direct în runda a treia, după care ar mai avea de trecut doar play-off-ul până la faza grupelor Europa League.

Rapid ar avansa pe locul 3 şi ar evolua, ca şi Steaua, direct în ultimul tur preliminar, unde ar fi în proporţie de 90 la sută cap de serie.

FC Vaslui va urca pe locul din preliminariile Champions League ocupat de Poli Timişoara, urmând a întâlni în turul 3 una dintre următoarele echipe: Benfica, Dinamo Kiev, Twente, Standard Liege, Panathinaikos. Dacă va trece în play-off, echipa moldavă ar putea întâlni adversari de calibru ca Bayern Munchen, din nou Benfica, Arsenal, Lyon sau Villareal.

Steaua este singura formaţie clasată după Poli Timişoara în campionat a cărei soartă nu ar fi absolut deloc influenţată de modificările care ar surveni în urma neprimirii licenţei de către gruparea bănăţeană. Roş-albaştrii, câştigători ai Cupei României, vor intra în competiţie pe 18 august, direct în turul 4 preliminar al Europa League, ultimul înaintea grupelor.

Referitor la această situație, Marian Iancu, patronul Timişoarei, spune că Viorel Duru, director de licenţiere la FRF, este singurul vinovat pentru situaţia creată în cazul echipei: "Un dobitoc de la Federaţie, domnul Duru, a continuat să facă demersuri împotriva noastră. Noi avem licenţa la club, o s-o postez pe site-ul oficial al clubului. Duru minte şi dezinformează UEFA, încearcă să ne facă în continuare, după ce nu a reuşit prima dată. Este un om care lucrează împotriva fotbalului românesc, nu înţelege nimic şi nu respectă legea românească. Nici măcar nu are vreo competenţă profesională.

Banii sînt principalul motiv pentru care se întîmplă lucrurile acestea astea. Domnul Duru are un interes financiar enorm care îl împinge să ne pună asemenea piedici. O să cer 5-10 milioane de euro federaţiei la Laussane pentru că sînt în culpă de ce păţeşte Poli Timişoara", a spus Iancu la televiziunea sportro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel