Alegeri în Marea Britanie. Partidul dat drept favorit de sondajele de opinie

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Britanicii merg azi la urne pentru a vota în cadrul alegerilor parlamentare.

Alegătorii britanici sunt aşteptaţi joi, 4 iulie, la secţiile de votare pentru a-i alege pe cei 650 de membri ai Camerei Comunelor, transmite Agerpres. Este vorba despre un scrutin în care Partidul Laburist este dat de sondajele de opinie drept favorit pentru a forma un nou guvern la Londra, notează Reuters, DPA şi AFP.

Secţiile de votare vor fi deschise pentru cei 46 de milioane de britanici care sunt așteptați la urne între orele locale 07:00 şi 22:00 (06:00 şi 21:00 GMT).

Fiecare deputat britanic este ales printr-un scrutin uninominal într-un singur tur, ceea ce favorizează marile partide.

Apelul lui Rishi Sunak



În ultima sa zi de mandat de premier al Marii Britanii, Rishi Sunak a lansat un apel și le-a cerut alegătorilor să salveze Regatul Unit de o majoritate laburistă votând pentru conservatori.

De cealaltă parte, liderul Partidului Laburist, Keir Starmer, i-a încurajat pe alegătorii britanici să îşi imagineze o Mare Britanie care avansează alături de un guvern laburist. Favorit să devină viitorul şef al guvernului, Starmer s-a declarat mulţumit de campania electorală şi a susținut că partidul său este pregătit pentru ceea ce urmează.

Ce arată sondajele



O medie a sondajelor de opinie din ultima săptămână arată că Partidul Laburist ar avea 39% din intenţiile de vot, cu 18 puncte procentuale mai multe decât sprijinul pentru Partidul Conservator, în top urmând partidul populist Reform UK (16% din intenţiile de vot), liberal-democraţi (11%) şi Verzi (6%).

Institutul YouGov susține că laburiştii ar urma să deţină 431 de locuri în Camera Comunelor, iar conservatorii 102 locuri, ceea ce ar însemna o majoritate fără precedent în ţară începând din 1832. Totodată, în acest caz, liberal-democraţii ar obţine 78 de locuri, iar Reform UK trei locuri, iar acest lucru i-ar permite lui Nigel Farage să acceadă în parlament după şapte tentative eşuate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel