EXCLUSIV  Deciziile instituțiilor statului afectează inimile celor care se implică. Preotul Gabriel Cazacu, despre operația la inimă: Trebuie să-i iertăm că altfel nu ne mai putem împărtăși / video

Gabriel Cazacu, preot la Caşin, invitat la DC News
Gabriel Cazacu, preot la Caşin, invitat la DC News

Gabriel Cazacu, preot la Mănăstirea Caşin din București, a fost invitat la  DC News unde a vorbit despre intervenția chirurgicală la care a fost supus după ce a trecut printr-o mare supărare. 

Preotul a dezvălui că din cauza instituțiilor române care au decis să închidă așezământul a 120 de copii, acesta a fost atât de supărat încât, la un an după eveniment, a fost supus unei intervenții chirurgicale la inimă. 

„Încercați să faceți și un azil de bătrâni? Se poate?”, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Dacă dumnezeu îngăduie, astăzi îl serbăm în calendarul ortodox pe Paisie Aghiorîtul și pe Sfânta Veronica. Sfânta Veronica este cea care, Mântuitorul fiind căzut pe drumul crucii, vine și șterge chipul de sânge și de sudoare și avem de la Sfânta Veronica prima icoană imprimată pe o năframă, pe un prosop.

Haideți să facem împreună! Dacă îl facem împreună, eu în calitate de asistent social sunt alături de dumneavoastră! Haideți să facem un centru pilot împreună cu cei care doresc să facă o faptă bună!", a spus preotul Gabriel Cazacu.

„Părinte, eu nu cred că aș rezista, dacă mă întrebați, să dau piept cu instituțiile aberante ale statului român.”, a spus Bogdan Chirieac.

„Dar împreună suntem mai puternici și eu sunt convins că aceste instituții, pe care le respectăm și le salutăm cu această ocazie, vor ieși mai întărite și ele. Noi toți vom învăța din această pildă. Haideți să fim mai smeriți, să vorbim mai puțin, să facem mai mult! Avem nevoie toți ca această Românie pe care o preamărim, să o ajutăm.

Noi le datorăm acestora bătrâni totul. România pe care azi o administrăm e construită de ei. Trebuie să ne arătăm recunoștință ajutându-i să aibă sfârșit creștinesc. Este una din rugăciuni, spune: „Sfârșit creștinesc vieții noastre, fără durere, la Domnul să cerem”. Așa ne rugăm noi la Sfânta Liturghie.", a spus preotul Gabriel Cazacu.

„Părinte, cu toată dragostea, eu cu smerenie ascult cuvintele dumneavoastră. Viața a arătat că nici dumneavoastră n-ați fost suficient de puternic să salvați așezământul a 120 de copilași care erau luați de pe stradă și duși la școală, au învățat carte, s-au așezat în societate fiindcă niște monștri birocrați au hotărât că nu mai e nevoie de așa ceva, să nu e conform.”, a completat Bogdan Chirieac. 

„Să vă fac o mărturisire. La un an după aceea m-am operat la inimă. De atunci am o proteză la inima, la valva mitrală.”, a spus preotul Gabriel Cazacu.

„Atât de tare v-ați supărat.”, a spus Bogdan Chirieac.

„Eu m-am născut din nou, la un an distanță, după acest eveniment. Acum inima s-a întărit. Nădăjduiesc că putem purcede la această nouă ascultare.”, a spus preotul Gabriel Cazacu.

„Atât de tare v-ați supărat de ce a făcut statul român. I-ați iertat?", a întrebat Bogdan Chirieac.

„Noi preoții avem această smerenie. Trebuie să-i iertăm că altfel nu ne mai putem împărtăși, nu putem spune Tatăl Nostru: „Și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm”. Îi iertăm, dar mergem mai departe, ne vindecăm.”, a spus preotul Gabriel Cazacu la DC News.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel