Virgil Popescu, ministrul Energiei, anunță că declarația pe proprie răspundere pentru prețul plafonat la energie ar putea fi eliminată.
Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunțat că un proiect de ordonanță care să elimine declarațiile pe proprie răspundere pentru prețul plafonat la energie este în curs de finalizare. Astfel, în curând, aceste declarații nu vor mai fi obligatorii pentru cei cu mai multe locuri de consum.
"Referitor la prevederea din legea aprobată de Parlament prin care românii cu mai multe locuri de consum au obligația să dea o declarație pe proprie răspundere, anunț că situația este în curs de rezolvare. Încă de la sfârșitul săptămânii trecute, premierul Nicolae Ciucă a trasat sarcina creării unui proiect de ordonanță care să ELIMINE aceste declarații, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate indiferent de numărul locurilor de consum. Proiectul va fi finalizat și pus în transparență decizională în seara aceasta, urmând să fie aprobat săptămâna viitoare, în cadrul ultimei ședințe de guvern de anul acesta", a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.
Anunțul vine în contextul în care premierul Nicolae Ciuca i-a cerut ministrului Virgil Popescu să dea OUG pe energie cu eliminarea declaraţiei încă de vineri, de la întâlnirea cu presa, acesta fiind și motivul pentru care a fost finalizată deja.
Reamintim că la 1 ianuarie 2023 urmează să intre în vigoare noile plafoane de preț la energie electrică și gaze naturale. Noua lege vine cu un nou mod în care se aplică plafonarea prețului la consumatorii casnici, inclusiv faptul că unii dintre consumatori trebuie să depună la furnizor o cerere și o declarație pe propria răspundere pentru a beneficia de prețul plafonat, scrie Economica.ro. Potrivit legii, patru categorii de consumatori trebuie să depună declarația pe propria răspundere:
1. Clienţii finali casnici care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor;
2. Clienții care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmează o formă de învățământ:
3. Familiile monoparentale, care au în întreținere cel puțin un copil cu vârsta de până la 18 ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmează o formă de învățământ,
4. Clienţii finali casnici cu mai multe locuri de consum.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu