Cetățenii României pot tranzita Bulgaria, dar trebuie să aibă la ei o declarație.
”Este permis tranzitul pe teritoriul Republicii Bulgaria pentru:
- Cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene și statelor părți la Acordul Schengen (inclusiv San Marino, Andorra, Monaco și Vatican) și membrii familiilor acestora, cu scopul de a se întoarce în statul în care au reședința;
- Cetățenii statelor terțe care au permis de ședere pe termen lung în alt stat membru al Uniunii Europene sau stat parte la Acordul Schengen (inclusiv San Marino, Andorra, Monaco și Vatican), precum și membrii familiilor acestora, cu scopul de a se întoarce în statul în care au reședința;
- Cetățenii Serbiei, Republicii Macedonia de Nord, Muntenegrului și Turciei, cu scopul de a se întoarce în statul ai cărui cetățeni sunt;
Tranzitul este permis doar pentru întoarcerea în statul de reședință și numai în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului Republicii Bulgaria.” anunță MAE.
”La intrarea pe teritoriul Republicii Bulgaria, cetățenii vor completa o declarație, prin care persoana menționează că:
Nu are simptome specifice îmbolnăvirii cu COVID-19.
Nu este pusă sub carantină.
A luat cunoștință de situația epidemiologică din Republica Bulgaria, precum și de riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19.
Va respecta măsurile anti-epidemiologice introduse pe teritoriul Republicii Bulgaria prin ordinele ministrului sănătății.
Călătorește pe propriul meu risc.
Scopul călătoriei.
Se angajează să părăsească fără întârziere teritoriul Republicii Bulgaria (se aplică doar pentru persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria).
Pentru furnizarea de date false, răspunde conform prevederilor legislației Republicii Bulgaria.” conform sursei citate.
”În prezent, nu mai există niciun mijloc de transport regulat între Sofia și București (autocar, tren, avion). Se poate, în schimb, apela la serviciile unui taxi sau se poate închiria unui autoturism/microbuz cu șofer. Ambasada României la Sofia nu poate asigura transportul în tranzit, dar poate oferi informații pentru identificarea unor mijloace de transport. Decizia de a îmbarca pasageri pe cursele aeriene aparține exclusiv companiilor aeriene.” adaugă MAE.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu