Declarațiile incendiare ale consilierului prezidențial ucrainean, Podoliak, stârnesc controverse: ”Da. Ucraina vă urăște. Vă vom persecuta peste tot"

Mihail Podoliak, consilier prezidențial al Ucrainei. Sursa foto Agerpres
Mihail Podoliak, consilier prezidențial al Ucrainei. Sursa foto Agerpres

Într-o explozie recentă pe Twitter, Mihail Podoliak, un consilier al lui Volodimir Zelenski, a declanșat o furtună de controverse declarând disprețul Ucrainei față de cetățenii ruși.

Potrivit Republik World această declarație provocatoare a urmat plângerii Moscovei la ONU cu privire la mărturisirea făcută de generalul Kirill Budanov, șeful Serviciului de Informații Militare al Ucrainei, cu privire la asasinate țintite.

Misiunea rusă la ONU a condamnat remarcile lui Budanov ca fiind un ”discurs flagrant de ură”, ceea ce l-a determinat pe consilierul lui Zelenski, Mihail Podoliak, să reacționeze astfel.

Podoliak și-a exprimat acordul cu poziția lui Budanov, respingând plângerea Rusiei și proclamând că animozitatea Ucrainei față de Rusia este justificată.

Tirada lui Podoliak pe Twitter a etichetat Rusia drept ”un stat al criminalilor în serie” și a acuzat-o că ”se plânge” la Forumul Internațional.

”Vă vom persecuta”, spune consilierul lui Zelenski. "Deci? Da, Ucraina vă urăște. Da, vă vom persecuta. Întotdeauna și peste tot", a promis Podoliak fără sfială.

El a continuat afirmând că Ucraina va urmări indivizii ruși, atât prin mijloace legale, cât și prin acțiuni fizice, respingând noțiunea de drept internațional care se aplică ”

”Da, reprezentanții Federației Ruse, un stat al ucigașilor în serie, își vor plăti fără îndoială toate datoriile. Da, Ucraina vă va prinde pe fiecare dintre voi, fie din punct de vedere legal sau fizic. Și nu mai exploatați ONU - criminalii de război incontestabil nu au drept internațional”, a mai declarat consilierul lui Volodimir Zelenski.

Tensiuni Rusia - Ucraina

Relațiile tensionate dintre Rusia și Ucraina au fost afectate de acuzații reciproce de agresiune și implicare în diferite acte de violență. Oficialii ruși au acuzat Ucraina că a orchestrat ”atacuri teroriste” pe teritoriul Rusiei, invocând incidente precum bombardarea Podului Crimeea, asasinatele jurnalistei Darya Dugina și bloggerul Vladlen Tătarski și tentativa de ucidere a scriitorului Zakhar Prilepin.

Remarcile provocatoare ale lui Podoliak, un consilier apropiat președintelui Zelenski, încordează și mai mult relația deja tensionată dintre cele două țări vecine.

Declarațiile reflectă animozitatea adânc înrădăcinată și conflictele în curs dintre Ucraina și Rusia, ambele părți angajând într-un război de cuvinte și acuzații.

Pe măsură ce situația continuă să evolueze, rămâne de văzut cum vor afecta aceste declarații incendiare relațiile diplomatice și eforturile de a găsi o soluție pașnică a conflictului în curs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel