Detergenții facilitează semnificativ procesul de curățare a podelelor.
Detergenții îndepărtează eficient murdăria, dezinfectează suprafețele și le conferă o aromă deosebită. De multe ori, mirosul detergenților chimici nu este pe placul tuturor. De aceea încearcă să înlocuiască detergenții chimici cu alții mai puțin mirositori, dar destul de eficienți.
Aflați cu ce poate fi înlocuit un detergent de pardoseală și cum se prepară din ceea ce este disponibil casă?
Decoct de cartofi pentru podele. Acest remediu natural este potrivit pentru curățarea linoleumului. Apa în care au fiert cartofii se amestecă cu apă curată în părți egale. Ștergeți pardoseala cu produsul rezultat. Detergentul face față perfect prafului și nu lasă urme.
Mirosul specific al substanțelor chimice de uz casnic obligă gospodinele să renunțe la utilizarea zilnică. Cu toate acestea, există o alternativă.
Se poate prepara un detergent natural din ceea ce are toată lumea în casă: apă și bicarbonat de sodiu. Aceasta este o opțiune excelentă în timpul sezonului rece, deoarece acest detergent dezinfectează podeaua. Pentru a pregăti soluția, trebuie să dizolvați o jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu în 5 litri de apă caldă și să amestecați bine.
Terebentină pentru parchet. Nu este cel mai plăcut, dar este un mod destul de eficient mod pentru pardoseli. Este folosit pentru a îndepărta petele vechi. O cârpă înmuiată în terebentină trebuie folosită doar pe zonele cu probleme. După aceea, suprafețele trebuie tratate cu un amestec făcut din 6 linguri de oțet și 5 litri de apă curată. Rețineți că această metodă este potrivită și pentru linoleum.
Farfuriile și ceștile vor fi din nou perfect albe: metoda originală de curățare
Detergent universal pentru podea. O rețetă simplă care constă doar din două componente: apă și oțet. Agentul de curățare este potrivit pentru orice tip de pardoseală. Principalul lucru este să respectați proporția: pentru 5 litri de apă aveți nevoie de 2 linguri de oţet. Rețineți că există și alte modalități de a înlocui detergentul pentru curățarea podelelor. În apă puteți adăuga șampon, gel de duș sau săpun lichid.
După o anumită perioadă de utilizare, oțelul robineților sau a chiuvetelor de inox devine opac. De vină este calcarul care se depune pe robineți și chiuvete, care par murdare. Unele gospodine folosesc diferite soluții chimice din magazine, iar altele apelează la trucurile bunicii.
Mai presus de toate este lămâia, folosită la degresarea și parfumarea suprafețelor. În plus, lămâia se dovedește utilă și pentru curățarea temeinică a cuptorului cu microunde.
Unele gospodine folosesc o pastă din bicarbonat și apă, pe care o aplică direct pe suprafețele murdare, dar aceasta nu pare să fie una dintre cele mai bune soluții. De fapt, lămâia și bicarbonatul de sodiu pot fi înlocuite cu câteva picături de oțet, care sunt suficiente pentru a elimina petele de calcar de pe oțel.
Pune un pliculeț de ceai în chiuvetă înainte de a merge la culcare: trucul gospodinelor istețe
Calcarul este o problemă care îi afectează, în special, pe cei care locuiesc în orașe, unde apa de la robinet este foarte dură și conține multe minerale. Pe lângă faptul că provoacă probleme în mașina de spălat vase, calcarul poate atenua strălucirea robineților și a chiuvetelor de inox. Din fericire, există o metodă foarte simplă de a-l elimina și de a preveni petele albe enervante.
Tot ce ai nevoie este o bucată de vată, înmuiată în oțet. Freacă energic cu vata suprafețele murdare și vei vedea cum calcarul se dizolvă rapid. În plus, componenta acidă a oțetului va dizolva orice tip de pată de pe chiuvete.
Dacă incrustația este deosebit de solidă, poți înlocui vata cu o minge, făcută din staniol, care va acționa ca un burete. Odată ce oțelul a fost lustruit, unge suprafața lui cu ulei, pentru a preveni apariția calcarului.
Orhideele vor fi sănătoase și luxuriante dacă vor fi puse doar în aceste ghivece
Întotdeauna va trebui să treci cu o bucată de vată, înmuiată în oțet, pe suprafețele de inox, în special pe robineți și chiuvete. În acest fel, vei crea un strat de grăsime, care va face oțelul impermeabil la apă. Cu puțin efort și fără bani, te vei bucura de un rezultat uimitor.
Trucul salvează și oalele de inox. Dacă după folosirea oalelor și a tigăilor de inox, observi un depozit abundent de calcar pe fund, va trebui să-l îndepărtezi. Pentru asta, adaugă puțină apă în oala și pune-o la fiert. Nu uita să adaugi un pahar de oțet în oală. Lasă să fiarbă zece minute, apoi clătește și usucă oala.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu