Deconectați-vă și lăsați-vă mintea să rătăcească. Cercetările arată că este bine pentru dvs

Fotografie de la Rene Asmussen: Pexels
Fotografie de la Rene Asmussen: Pexels

Studiile au descoperit că deconectarea de la problemele cotidiene și lăsarea minții să ”rătăcească” îți poate spori creativitatea și rezolvarea problemelor.

Când oamenii au puțin timp liber adesea își scot smartphone-urile pentru a-și verifica e-mailul sau pentru a citi știrile.

”Avem tendința de a crede că doar a gândi sau doar a aștepta este plictisitor”, a spus Kou Murayama, coautor al unui nou studiu publicat recent în Journal of Experimental Psychology.

În schimb, Murayama și colegii săi au descoperit că oamenilor le place să fie singuri cu gândurile lor mult mai mult decât era de așteptat.

”În lumea digitală modernă, este atât de ușor să ”omorâm timpul” când există timp liber”, a spus Murayama, potrivit unui articul publicat de Health Line.

Oamenilor le place să gândească mai mult decât își dau seama

Pentru a ajunge la concluziile lor, echipa lui Murayama a făcut șase experimente care au inclus un total de 259 de persoane. Participanții la studiu au fost studenți din Japonia și Regatul Unit. Au fost un număr diferit de oameni care au luat parte la fiecare experiment.

În primul dintre aceste experimente, cercetătorii au comparat cât de mult s-au bucurat oamenii de timpul lor doar stând și gândindu-se la acest studiu timp de 20 de minute. Nu aveau voie să aibă distragerea atenției, cum ar fi să citească, să se plimbe sau să-și verifice smartphone-ul. Ulterior, li s-a cerut să evalueze plăcerea lor față de sesiune.

Celelalte experimente au fost de natură similară, dar cu variații. 

De exemplu, într-un experiment, participanții la studiu au fost rugați să stea într-o sală de conferințe goală, în timp ce în altul, au fost așezați într-o zonă întunecată, cu corturi, unde nu puteau vedea nimic. Timpul cărora li s-a cerut să stea și să gândească a variat, de asemenea.

Cu fiecare experiment, concluzia generală a rămas aceeași: oamenilor le plăcea să stea și să gândească liber mai mult decât au prezis că o vor face.

Luați-vă timp pentru a  vă ”deconecta” și a vă relaxa

Având în vedere faptul că oamenii probabil nu se vor plictisi de gândurile lor pe cât cred, Hanna M. Garza, director clinic pentru Texas Child Health Access Through Telemedicine, Texas Tech University Health Sciences Center El Paso, încurajează oamenii să-și ia ceva timp pentru a se deconecta și a se relaxa.

„Fiecare persoană se confruntă cu multe provocări, factori de stres și responsabilități în fiecare zi”, a spus Garza. „Ființele umane trebuie să aibă timp să-și reîncarce bateriile pentru a fi din nou productive.”

Garza sugerează că o modalitate de a face acest lucru este să luați o pauză de pe dispozitivul dvs. mobil.

”La locul de muncă, fă-ți o prioritate să iei prânzul și să te deconectezi de la telefon. Închideți telefonul în timpul mesei, mai ales când luați masa cu membrii familiei”, recomandă Garza.

În plus, ea sugerează să vă puneți telefonul în modul Avion atunci când intenționați să vă odihniți și să vă relaxați, astfel încât să nu fiți deranjați.

Studiile arată că lăsarea minții tale să rătăcească poate oferi o serie de beneficii, inclusiv creativitate sporită și rezolvarea problemelor. Conform noilor cercetări, mulți oameni s-ar putea bucura de deconectarea de la dispozitivele lor mai mult decât își dau seama.

În timp ce timpul fără distragerea atenției poate ajuta unii indivizi să se reseteze, timpul suplimentar petrecut gândind nu poate fi întotdeauna benefic pentru cei care sunt predispuși la gândire negativă.

Cu toate acestea, experții sugerează că pauzele periodice de la smartphone-ul tău și deconectarea temporară de la aglomerația vieții vă pot ajuta să vă reîncărcați bateriile și să vă beneficieze bunăstarea.

Citește și: 

Cum să recunoști tulburarea bipolară la copii. Cauze și factori de risc

Multe simptome ale tulburării bipolare care apar la copii se suprapun cu simptomele altor afecțiuni care apar frecvent la copii, cum ar fi tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD).

Cu toate acestea, în ultimele decenii, medicii și profesioniștii din domeniul sănătății mintale au ajuns să recunoască afecțiunea la copii. Un diagnostic poate ajuta copiii să primească tratament, dar ajungerea la un diagnostic poate dura multe săptămâni sau luni... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel