"Degeaba avem tehnologie și chirurgie robotică dacă pacientul vine prea târziu". Horvat: Pacienții vin în stadiul 3 sau 4. Diagnosticul precoce e vechi de când lumea

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Diagnosticul precoce oferă șansa la vindecarea pacienților. Noile tehnologii din domeniul medical pot fi implementate cu succes doar dacă boala este depistată în primele faze.
 
 

Diagnosticul precoce este cheia vindecării și în cazul afecțiunilor oncologice. Prof. dr. Teodor Horvat a vorbit în excluvisivitate la Academia de Sănătăte de la DC Medical despre progresele recente în chirurgia toracică și de impactul unui diagnostic tardiv. 

”Tot ce e legat recent în chirurgia toracică aproape a evoluat datorită tehnologiei. Ultimul răcnet este chirurgia robotică. Nu s-ar putea aplica această tehnologie, dacă nu s-ar aduce spre operații bolnavi cu un diagnostic precoce. Dacă diagnosticăm pacienții în stadiul 3 sau 4, toate aceste descoperiri recente nu se vor putea aplica. 

Degeaba avem toracoscop, degeaba avem puncții ghidate transbronșcice, degeaba avem chirurgie robotică dacă pacientul respectiv nu poate beneficia pentru că a venit prea târziu, adică în stadiul 3 sau 4. 

Conceptul de diagnostic precoce e vechi de când lumea. Trebuie făcut totul ca pacientul să vină în stadiul 1, când i se poate aplica cu succes o metodă chirurgicală modernă”, a explicat în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC Medical, prof. dr. Teodor Horvat. 

VEZI MAI MULT PE DCMEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel