Delegație mixtă a Guvernului și Parlamentului pentru cazul fetițelor luate din familie de români în Suedia. ”Tati, când ne iei acasă?”

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Citește în articol declarația tatălui fetițelor.

Senatorul Titus Corlațean și deputatul Ben-Oni Ardelean au organizat luni o conferință de presă pentru a aduce în atenția publicului un nou caz dramatic de preluare abuzivă a copiilor români din familie în Suedia. 

„Un nou caz dramatic cu o familie de români care locuiește în Suedia. Cele două fiice, Sara și Diana, care au fost luate abuziv de către asistența socială din comunitatea suedeză în care această familie locuiește. (...) Am încercat gestionarea la solicitarea părinților, gestionarea discretă pe canale diplomatice timp de aproape un an și jumătate a acestui caz dramatic.

(...)În esență, despre ce este vorba, familia Samson, cu două cele două fiice, Sara și Diana, la sfârșitul lui decembrie în 2022 au intrat într-o situație care a marcat și marchează această familie într-o manieră îngrozitoare. La 2 decembrie, asistența socială dintr-o comună din Suedia intervine și ridică de la școală cele două fete, Sara și Diana, Sara la 11 ani neîmpliniți, Diana 10 ani. De la acel moment familia trăiește o adevărată dramă”, a declarat senatorul Titus Corlațean.

Citește mai multe despre caz aici: Un nou caz ”Bodnariu” în Suedia: statul suedez a luat două fete, doi copii, dintr-o familie de români. Una dintre ele a încercat să se sinucidă pentru a cincea oară

”Tati, când ne iei acasă?”

„Nu erau motive întemeiate, adică trebuie să fie martori, înregistrări, urme pe corp, ceva. Nu a fost nimic din toate acestea. Au sunat la doctori, au sunat la vecini şi peste tot au auzit doar de bine”, a declarat Daniel Samson, tatăl celor două fete, la Antena3CNN.

„Ele întreabă: 'Tati, când ne iei acasă? Când ne iei acasă?' ”, a mai spus tatăl fetițelor.

Natalia Intotero, ministrul Familiei, a declarat că: „Am avut o discuție cu domnul Titus Corlățean în vederea realizării unei delegații mixte, din partea Guvernului, dar și din partea Parlamentului României, pentru a merge si a discuta cu autoritățile la fața locului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel