Delia Budeanu a murit. A avut cancer. Ce a urmat e incredibil: Dumnezeule... dacă medicul meu ar fi știut...

Delia Budeanu
Delia Budeanu

Delia Budeanu, una dintre cele mai admirate crainice ale TVR și cea mai frumoasă prezentatoare din istoria Televiziunii Române, a murit.

În anul 1993, Delia Budeanu a aflat că are cancer. Îl învinsese. În 2002 povestea cu zâmbetul pe buze cum a trecut peste boală.

„Am avut un război infernal pe care l-am trecut alături de Radu, soțul meu. Am avut un cancer infernal. Știți cum am trecut de acest cancer? Neluând în seamă diagnosticul. N-am crezut că este un diagnostic corect și m-am dus la un mare medic după ce profesorul Tașcu m-a diagnosticat. Am fost și operată. Diagnosticul era ceva de genul neoplasm nu știu cum la intestinul subțire. 

M-au pus să fac chimioterapie. Dar eu nu am luat în serios. N-am dat doi bani. Am zis că toată lumea se înșală. Am zis că nu pot să am cancer. Știu că este incredibil, dar mi-a ieșit. 

La prima doză de chimioterapie mi-a fost foarte rău. Mi-a fost atât de rău încât am decis să scot două ingrediente și să las doar o componentă. Aceasta din urmă avea calciu. Fără să știe nimeni, am aruncat două la gunoi și una o făceam. Nu am zis nimănui, că nu mi s-ar fi permis. Medicul n-a știut. Asistenta nu și-a dat seama ce fac.

Este incredibil, dar am făcut calciu șase luni. Practic, n-am făcut chimioterapie, nu mi-a căzut părul, nu s-a întâmplat nimic. Doctorii nu și-au dat seama pentru că ce aveam de făcut era să merg joia, într-un cabinet, doar eu și asistenta, să-mi fac o injecție. Asta era chimioterapia. Nu am fost internată, mă duceam doar joia pentru această procedură”, a povestit Delia Budeanu.

„Sunt un exemplu! După prima doză de chimioterapie, ficatul meu nu suporta. Era să mor atunci. Aveam frisoane înfiorătoare. Patul meu din lemn de nuc - pus în mijloc - s-a izbit de perete cum nu s-a întâmplat nici la cutremur. Asemenea frisoane am avut! Apoi am avut temperatură 40 de grade. Era să mor și atunci am zis: „Vă arăt eu chimioterapie!” Dumnezeule.. dacă doamna doctor vede această emisiune... va spune că sunt o troglodită”, povestea Delia Budeanu în emisiunea Profesioniștii realizată de Eugenia Vodă.

VEZI ȘI: Delia Budeanu a murit. A trăit cea mai frumoasă poveste de dragoste: Aș schimba tot, mai puțin cei 19 ani de căsătorie cu Radu Budeanu

Emisiunea a fost difuzată la TVR 1, în 2002.

Youtube video image

 

Delia Budeanu a fost una dintre cele mai cunoscute crainice din istoria Televiziunii Române de dinainte de ’90. Delia Budeanu s-a născut pe 28 mai 1946 și a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București în anul 1969, iar între anii 1970 și 1998 a fost crainic de televiziune la TVR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel